Wat wordt nu eigenlijk wel en niet vergoed bij uw zorgverzekering.

Met de gewone basisverzekering worden alle gewone contacten via uw huisarts vergoed. Hier valt ook de zorg onder die door de huisartsenpost gedaan wordt. Dan moet u denken aan kleine operaties, injecties en eenvoudig laboratoriumonderzoek. Wordt u doorverwezen naar een specialist of worden er medicijnen voorgeschreven dan komt uw eigen bijdrage in aanmerking. Opnames in een ziekenhuis vallen vanzelfsprekend onder de basisverzekering.

Zorgverzekeraars zijn King of the Jungle

De laatste jaren is de druk van de zorgverzekeraars steeds groter geworden op de keuze van ziekenhuizen, zorginstellingen en medicatie. Dat laatste komt omdat de zorgverzekeraars afspraken maken met bepaalde fabrikanten waardoor de apotheek uitsluitend die middelen kan voorschrijven. Er is dus een hiërarchische verschuiving opgetreden van de plek van de arts en apotheker naar de zorgverzekering. Wie betaald bepaald om het zo maar even te zeggen.

Paramedische beroepen

De paramedische beroepsgroep waar de fysiotherapeuten, dietisten, logopedisten, ergotherapeuten en podotherapeuten onder vallen hebben de meeste last van de marktwerking in de zorg. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed daalt elk jaar en ook de tarieven staan onder druk. De kosten van deze beroepsgroep kan deels bijverzekerd worden via de aanvullende verzekering.

Alternatieve geneeswijzen

Onze diensten vallen net zoals bij de paramedische beroepen onder de aanvullende verzekering. Ik heb de lijst met alle bedragen en condities voor 2014 van alle aanvullende verzekeringen op de site staan. Dat vindt u hier. Het blijft een heel gezoek om te bepalen wat nu precies bij je past. Er zit niets anders op dan dit toch even goed uit te zoeken. Een lijst met de link naar alle websites van de verzekeringen heb ik ook gemaakt en vindt u hier. Bij de pagina met linken op de site heb ik diverse vergelijking sites geplaatst waardoor zoeken makkelijker wordt.

AYURVEDAZORG 2014

Wanneer u weet dat u uitsluitend gebruik zult maken van Ayurvedische behandelingen en consulten dan kunt u ook kiezen voor AYURVEDAZORG 2014 aanvraag. Dat is een initiatief van onze kant om onze cliënten de mogelijkheid te bieden om onze diensten met 10 % reductie in te kopen en 100% vergoed te krijgen. Natuurlijke zorg in te kopen is uw goed recht.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top