Wat is nu goede voeding?


Het hoeft geen nadere uitleg, ‘goede voeding is de basis van een gezond leven.’
Het lijkt zo eenvoudig maar is dat het ook? De supermarkten worden steeds groter, de keuzes steeds mondialer en de vraag of iets goed is of niet steeds moeilijker te beantwoorden. Hoe weet je nu of iets goed en gezond is en waar vind je dat?

De weg kwijt

Wanneer we de media volgen krijgen we vaak tegengestelde berichten. De ene keer lezen we dat iets goed is en de volgende keer staat het precies omgekeerd. Wat is nu wel en wat is nu niet goed.

Ayurveda, 5000 jaar oude kennis wijst de weg

De vedische leer uit India heeft een verbazend gezonde kijk op voeding. De kennis is eenvoudig en onmiddelijk toe te passen. In plaats van de schijf van vijf kent de Ayurveda de smaak van zes. Per dag moet je alle smaken een keer in je voeding gehad hebben. Dan pas voel je je voldaan en tevreden.

Iedereen is anders

Mensen zien er allemaal anders uit. Dat is van buiten zo maar van binnen ook. Daarom verteerd de een zijn voeding sneller en anders dan de ander. Dat heeft effect op de voorkeur, de keuze en de hoeveelheid voedsel dat iemand nodig heeft. Hoe kom je hier achter en belangrijker nog hoe hou je hier rekening mee.

Constitutie

De ayurveda kent drie belangrijke constitutie verschillen. Dat wordt Vata, Pitta of Kapha genoemd. Je kunt dus een Vata, Pitta of een Kapha constitutie zijin. Als je dit weet kun je met je voeding hier rekening mee houden. Je eet dan naar je natuur en dan ben je snel in balans. Op de homepage van deze site van het Europa Ayurveda Centrum kun je gratis deze constitutietest doen.

Hh3>Weet wat je eet, wanneer je eet en waarom jij dit eet.

In de laatste week van november geeft het Europa Ayurveda Centrum weer een diploma cursus Voeding en Ayurveda. Aan de hand van je constitutie wordt je ingeleid in de wereld van wijsheid en kennis over voeding. Je leert handvatten die nodig zijn om te bepalen wat goed is, waarom het goed is en voor wie het goed is. Deze cursus is voor iedereen die voor eens en voor altijd wil weten en begrijpen wat goede voeding is.
Er is geen speciale voorkennis nodig.

Datum: 21 november tot 25 november
Tijden: 11:00 tot 16:00
Plaats: Europa Ayurveda Centrum, Witharen.
Kosten: €500,-
Diploma: ja

Na deze opleiding zie je voeding in een totaal ander licht. Want voeding daar bestaan we uit.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top