Wat doen negatieve emoties met ons lichaam?

Emoties

Negatieve emoties worden diep in de lichaamscellen opgeslagen. Emoties uit de jeugd die niet goed verwerkt of geuit zijn kunnen heel diep in de cellen opgeslagen liggen. Gesprekken of coachingstrajecten raken dat ‘bijna’ niet meer. Het lichaam heeft het als het ware opgesloten.

Emotionele chemicaliën.

De Amerikaanse onderzoeker en arts dr. Pert heeft in haar onderzoek naar emoties ontdekt dat de chemicaliën in ons lichaam een dynamisch netwerk vormen van informatie dat lichaam en geest verbindt. Zij beschreef voor het eerst over de ‘emotionele chemicaliën’ die de stroom van informatie door het lichaam kan blokkeren doordat emoties die niet goed verwerkt zijn dit tegengaan. Deze emoties zijn toxins geworden. Slecht voor het lichaam en slecht voor ons welzijn.

Mentale ama.

In de Ayurveda spreken we van ‘mentale ama’, of mentale toxins. Tot vaste stof geworden substanties als gevolg van onverwerkte emoties. Hoe ouder de onverwerkte emoties hoe dieper het opgeslagen ligt in de lichaamscellen. Daarom zijn onverwerkte emoties uit onze jeugd zo diepgeworteld. Je kunt daar nauwelijks bij op latere leeftijd.

Huid, organen en wervelkolom zijn ingangspunten.

Dr. Pert heeft nog meer ontdekt. Zij ontdekte dat aanraking therapieën zoals de Ayurveda wel effect heeft om bij deze ‘emotionele ama’ te komen. In haar onderzoek ontdekte zij dat de huid, de organen en de wervelkolom de ingangspunten zijn naar deze ‘emotionele ama’.

Ayurvedische reinigingskuren en dieptemassages.

Ayurveda heeft een scala aan behandelmethoden en reinigingskuren om de balans van het lichaam te herstellen. Om toxins die diep in de cellen opgeslagen liggen te bevrijden zodat je echt los kunt laten. Op deze manier ontwikkel je mentale helderheid en dat is nodig is om jezelf te bevrijden van oude onderdrukte en schadelijke emoties.

Ayurveda is de sleutel tot het ontsluiten van een optimale gezondheid en geestelijk welzijn.

[camera]Cornelis Peters
Cornelis Peters is onderzoeker en expert op het gebied van gezondheid en welzijn vanuit Ayurveda. Hij deelt zijn kennis over ‘de zes treden‘ waarmee de weg naar persoonlijke groei en gezondheid voor iedereen open ligt via deze artikelen en de gratis MasterClass “Tien Ayurvedische leefregels voor een leven vol energie. Deze masterclass is gratis te downloaden via deze site.”.[/camera]

Bron – Pert, C. Molecules of Emotion. 1997 Simon and Schuster

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

 • Magdelien Roobroeck schreef:

  Graag ontvang ik adressen van goede en betaalbare zuiveringskuren in Nederland of Belgie.

  Met dank.

  Magdelien

 • Cornelis Peters schreef:

  Beste Magdelien,
  Je kunt even kijken op onze website bij https://www.earp.nl/ voor verschillende detoxkuren.
  Wil je een week lang kuren dan kun je ook de Panchakarma kuur overwegen. Daar is hier informatie over te vinden:
  https://www.ayu.nl/behandelingen/behandelingen-en-consulten/pancha-karma/
  Je kunt ons uiteraard ook altijd even bellen of mailen.
  06 52 41 65 28 of info@ayu.nl

 • Over Europa Ayurveda Centrum

  Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

  Recente berichten

  Volg ons op Facebook

  Schrijf je in voor tips over gezondheid

  >
  Scroll naar top