Uitsterven medicinale planten ‘stille ramp’ volgens president van India

Pratibha PatelKlimaatverandering is van grote invloed op de groei van medicinale planten, zegt president Prathiba Patel van India. De klimaatverandering vormt een enorme uitdaging voor Ayurveda omdat het de reden is dat heel veel medicinale planten verdwijnen uit India, zei President Pratibha Patel woensdag 7 oktober 2009.
De All India Ayurveda Congres is het volmondig eens met haar bezorgdheid. Dit zal geleidelijk aan van grote invloed zijn op de bestaansmiddelen van meer dan 600.000 Ayurveda praktijken in India en vele duizenden Ayurveda praktijken wereldwijd.

“Door de klimaatverandering is de natuurlijke omgeving uit balans. Hierdoor zullen heel veel geneeskrachtige planten verdwijnen. Er wacht ons een enorme uitdaging.”

“Door de klimaatverandering is de natuurlijke omgeving uit balans. Hierdoor zullen heel veel geneeskrachtige planten verdwijnen. Er wacht ons een enorme uitdaging” vertelde president Patel in een bijeenkomst van Ayurveda artsen.
“Om dit enorme probleem te hanteren moeten we zoeken naar een gezamenlijke inspanning. We moeten heel snel deze verdwijnende geneeskrachtige planten in kaart brengen en onze uiterste best doen om ze opnieuw te planten. Met dit werk kunt u alle hulp verwachten van instellingen zoals de Nationale Medicinale Plant raad,” zei de president tijdens haar toespraak op het eeuwfeest van het ‘All India Ayurveda Congres’.

Devendra Triguna, voorzitter van het India Ayurveda Congres, zei dat alle Ayurvedische artsen het met de president eens zijn dat dit enorme gevolgen op ieders leven zal hebben. “Ja, het is van grote invloed op Ayurveda en haar beoefenaars. Het is ons brood en het is ons leven “, vertelde Triguna aan IANS.

Alle 600.000 Ayurveda beoefenaars beginnen het effect van het komende drama te voelen.”We hebben gemerkt dat veel geneeskrachtige planten verdwijnen. We hebben geconstateerd dat het in de laatste vier tot vijf jaar steeds moeilijker wordt om onze kruiden te werven. Verschillende kruiden zoals Kutki, Atisha, Kasturi en Prabal worden bedreigd met uitsterven. Dit zal rechtstreeks van invloed zijn op onze geneeskunde, onze productie en onze inkomsten ‘ zei hij emotioneel.
Triguna zei dat ze het advies van de president serieus neemt en zal de Nationale Medicinal Plant Raad aanspreken voor een gezamenlijke aanpak voor de behandeling van dit probleem. “Wij zijn ook voorstander van een goede registratie van Ayurveda artsen zodat degenen die het illegaal beoefenen kunnen worden bestraft zoals voorgesteld door de voorzitter”.

Tijdens haar toespraak bepleitte Patel voor verder onderzoek in de Ayurveda en registratie van de beoefenaars in Ayurveda om hen te promoten in India en het buitenland.
“We moeten een register aanleggen van Ayurveda praktijken. Degenen die het illegaal beoefenen moeten krachtig worden aangepakt. Ik heb altijd gepleit voor Ayurveda tijdens mijn buitenlandse reizen. Het bereidingproces van Ayurvedische geneesmiddelen moet niet worden gewijzigd, ondanks het verhogen van de productie van deze geneesmiddelen. De ware essentie in het maken van deze kruidenpreparaten moet ten alle tijden worden bewaard” voegde ze eraan toe.

Bron: IANS / Thaindian News

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top