Tulsi – Ocimum sanctum: Een kruid voor allerlei redenen.

31-01-2015 Nog geen reacties

Van alle kruiden die in de Ayurveda gebruikt worden neemt Tulsi een grote plaats in. Tulsi (Ocimum sanctum Linn) is intensief onderzocht en blijft wetenschappers verbazen omdat er steeds meer en ook steeds andere feiten naar boven komen.

Zo heeft Tulsi een sturend effect op onze fysiologie, metabole processen en zelfs op onze geest. Het kan en wordt ook volop ingezet bij psychische aandoeningen waaronder depressie. Tulsi blijkt een unieke combinatie aan farmacologische acties in zich te herbergen. Zo is Tulsi bijvoorbeeld een belangrijk kruid om weefsels te beschermen tegen chemische belasting van industriele verontreinigende stoffen en zware metalen. Ook kan Tulsi ingezet worden bij zware fysieke stress als gevolg van langdurige lichamelijke inspanningen maar ook door stress als gevolg van psychische belasting. Tulsi wordt eveneens gebruikt om bloedsuikers te normaliseren, de bloeddruk te laten dalen en de vet balans te nivelleren.

Tulsi is de plant die vlak voor de ingang staat bij alle traditionele Indiase huizen. Tulsi waakt over het huis en zijn bewoners en zorgt voor een reinigende werking van negatieve energieën.
In onze praktijk gebruiken we Tulsi in combinatie met andere kruiden zodat we gericht kunnen sturen waar we Tulsi willen hebben. Het laatste woord is nog niet uitgesproken over dit zeer bijzondere typisch Indiase kruid.

Cornelis Peters
31-01-2015

Plaats een reactie

Uw emailadres is veilig en wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd door *

X