Tips om Gezond en Vitaal Ouder te Worden.

Gezond en Vitaal Ouder worden met Ayurveda
Gezond en Vitaal Ouder worden met Ayurveda

Gezond en vitaal ouder worden. Dat willen we allemaal heel erg graag. Niemand uitgezonderd. Maar hoe doe je dat? Dan heb ik het niet alleen over ouderen maar absoluut ook over jongeren.  Jongeren zouden juist moeten weten hoe ze heel veel dingen kunnen voorkomen zodat ze gezond en krachtig ouder kunnen worden. In de Ayurveda hebben we een heel scala aan leefstijladviezen, waaronder voeding, conditieoefeningen en meditaties, rasayana behandelingen en kruidensupplementen. Maar stel dat je geen tijd hebt of geen geld en toch dingen wilt veranderen.

passengers-1150043_640.jpg

Waar begin je?

Je begint door jezelf eens kritisch te onderzoeken. Hoe laat sta je op? Doe je dat gehaast? Heb je tijd voor een goed ontbijt? Doe je ochtendoefeningen of ren je zo de deur uit naar je werk? Wees eerlijk naar jezelf en hou eens bij hoe je de dag begint.

Doe onderzoek naar je leefstijl.

Zorg je wel goed voor jezelf. Eet je gezond en op regelmatige tijden. Hoe vaak maak je zelf je maaltijden klaar? Hou dit eens een aantal dagen bij. Zeg een week. Wees heel eerlijk en maak het niet mooier dan het is. Het is de bedoeling dat je deze dagen gebruikt om precies in kaart te brengen hoe jij je dagen doorbrengt.

stepbystep.jpg

Zet de eerste stap!

Die heb je eigenlijk al genomen door dit blog te lezen en jezelf de vraag de stellen hoe het met jouw manier van leven zit. Herken je al een aantal valkuilen terwijl je dit allemaal voor jezelf noteert. De dagen zijn voor iedereen 24 uur. Niemand heeft een uur extra. We zullen het dus allemaal met deze 24 uur per dag moeten doen. Hoe komt het dat de een er zo veel meer uithaalt dan de ander? Echt het zijn geen supermensen hoor. Bestudeer dat eens. Hoe kan het dat iemand met een drukke baan, kinderen en een sociaal netwerk toch heel relaxed door het leven gaat. Iemand anders die geen werk heeft en thuis zit, alle tijd van de wereld heeft, toch tijd te kort komt en vaak ergens te laat komt.

Natuurlijk stel ik het even heel extreem maar zo wordt het wel duidelijk.

write-593333_640.jpg

Analyseer je leven.

Breng het in kaart. Lees in het weekend op een rustig moment na hoe je de week doorkomt. Vind je dat dit goed gaat. Zou je het anders willen. Hoe zou je het anders willen. Waar heb je tijd over om dingen anders te doen. Als je geen tijd hebt breng dan in kaart waar je allemaal tijd aan besteedt. Is dat allemaal zinvol.  Zou dat anders kunnen. Bereken hoeveel tijd in minuten je hebt om dingen anders te doen. Zelfs als dit maar tien of vijftien minuten per dag zijn is het heel zinvol om dit te noteren.

happy.jpg

Evaluatie

Wanneer je gedurende 6 dagen iedere dag 10 minuten een verandering doorvoert is dat per week een uur. In een maand is dat een winst van 4 uur en in 2 maanden een winst van 8 uur.  Dat lijkt op zich niet zoveel maar gaat je uiteindelijk wel heel veel opleveren.  Ten eerste heb je jezelf kritisch onder de loupe genomen. Ten tweede heb je daadwerkelijk dingen opgeschreven. Ten derde heb je tijd gevonden om iets voor jezelf te doen. Per maand een dagdeel en per twee maanden een hele dag.  Proficiat!

ABC_consult.jpg

Wanneer je sneller wilt gaan met je vorderingen of wanneer je graag wilt praten met een expert dan kun je ons altijd bellen |0523-677208|  of emailen.

Met onze expertise vanuit de Ayurveda bepalen wij je geboorteconstitutie en de constitutie van dit moment. Met deze handleiding als uitgangspunt kunnen we je geleidelijk helpen om de stappen te nemen die bij jou horen. Volgens jouw constitutie en volgens jouw levensritme.

Maak gebruik van onze expertise.  Ja, boek mij voor het ABC consult.Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top