Terugblik naar 2017 en vooruitblik naar 2018

Het jaar 2017 is voor ons centrum een fantastisch jaar geweest.

Op 16 januari hadden we de kickoff in Gronau voor het Meduwa project. Meduwa staat voor Medicines Unwanted in Water en bestaat uit 27 partners uit Nederland en Duitsland.

Ons centrum doet mee met twee workpackages. In het ene workpackage willen we  samen met de universiteit van Munster onderzoeken hoe we het water medicijnvrij kunnen krijgen met behulp van phytoremediation op basis van Ayurveda. Ons grondwater bevat resten van medicijnen die daar eigenlijk niet in thuishoren. Wij willen onderzoeken hoe we dat op een natuurlijke manier kunnen oplossen.  In het tweede workpackage willen we aantonen dat een aantal Ayurvedische kruiden antimicrobiele werking hebben en dus als alternatief voor antibiotica ingezet kunnenn worden.

Het coccidiose project met Utrecht is in oktober afgerond. In dit driejarige project hebben we onderzoek gedaan naar een kruidenpreparaat om te kijken of dit een mogelijke optie is om coccidiose (darminfectie) bij pluimvee te voorkomen. Het project heeft een jaar vertraging opgelopen vanwege de ingewikkelde wetgeving op het gebied van kruiden en registratie.

Gelukkig is het succesvol afgerond en kijken we terug op een fantastische tijd.

De beregening in de Kundalini tuin is flink onder handen genomen en gaat nu vrijwel geheel automatisch. Vanaf een groot bord aan het begin van de tuin kunnen we de beregening van de gehele tuin bedienen. Dit bord is ontworpen en uitgevoerd door Vighnesh. Uiteraard zijn we daar heel trots op. Helemaal omdat het vlekkeloos werkt en dat is heel belangrijk.

De Open Ayurveda Tuindagen waren weer fantastisch dit jaar. De belangstelling wordt steeds groter en dat is alleen maar fijn. Medicinale planten hebben de toekomst en alles wat we daar van kunnen leren is heel erg belangrijk om dit uit te dragen.

Daarnaast hebben we natuurlijk ook tijd voor onze praktijk. Er zijn weer veel nieuwe mensen gekomen met diverse klachten die we weer naar alle tevredenheid hebben kunnen helpen.

Wat opvalt is dat er vooral veel jonge mensen waren die klachten hebben over allergie. De groep dertigers/veertigers kwamen vooral met burnout klachten. Onze vaste discipline de diabetesmensen hebben vooral veel baat bij de momordica die wij hier kweken en wat we als thee verkopen in de webshop. Daar hebben we zulke goede resultaten mee dat een huisarts dit nu als vast gegeven in zijn diabetespraktijk meeneemt.

De groep ouderen die onze praktijk bezochten waren mensen met beginnende alzheimer klachten. Vanuit de Ayurveda is de aanpak van dementia wezenlijk anders dan dat er vanuit de reguliere geneeskunde naar gekeken wordt. Wij zijn van mening dat juist voor deze mensen de combinatie regulier en ayurveda heel goed samen kan gaan.

Vooruitblik naar 2018

Mohana heeft een cursus ontwikkeld gebaseerd op vier methoden waar ze haar kennis en kunde wil doorgeven om dementie en dan hebben we het vooral over Alzheimer in een vroeg stadium voor te kunnen zijn. Ayurveda heeft daarin zoveel te bieden dat dit een welkome aanvulling kan zijn op de bestaande kennis die nu voorhanden is. Deze cursus wordt iedere eerste zondag van de maand gegeven. Je kunt op ieder moment instappen want de informatie wordt in tien lessen gegeven die elkaar ieder keer opvolgen.

In februari verzorg ik een webinar via VedaPulse Rusland over de manier waarop je diabetespatienten kunt behandelen binnen de kaders van het Nederlands Huisarts Genootschap.

In maart en mei verzorg ik een lezing over ditzelfde onderwerp maar nu met veel theorie en praktijk. Dit is voornamelijk voor zorgverleners en therapeuten met een eigen praktijk.

In april en juni verzorg ik een lezing over Gezond en Vitaal met Ayurveda. Een enerverende praktijkdag voor iedereen die graag met Ayurveda zijn of haar gezondheid wil promoten.

Op zondag 15 juli en zaterdag 28 juli hebben we weer onze Open Ayurveda Tuindagen.

Deze zijn nu al te boeken vanwege de verwachtte drukte.

Dus genoeg te zien en te beleven.

Wij hebben er weer heel veel zin in en hopen jullie dan ook weer graag te ontmoeten.

Op de agenda van de ayu site is alles terug te lezen en hier is de brochure te downloaden waarin alles nog eens uitgebreid beschreven staat.

Ik pak deze gelegenheid ook nog even aan om al mijn e-Zinelezers een heel gezond en gelukkig nieuwjaar toe te wensen.

Cornelis Peters

1-1-2018

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top