Stop met Diëten het Helpt Niet.

Ja, ik weet het. Het is een boute uitspraak. Toch meen ik het echt. Er zijn duizenden boeken, honderden week- en maandbladen en talloze blogs vol geschreven over dit of dat dieet. En laten we nu eerlijk wezen. Heeft het geholpen? Ik vind van niet. Het aantal mensen met gewichtsproblemen stijgt nog steeds en het daarbij passend humeur ook.

Hoe moet het dan wel?

Door te eten als je trek hebt (honger vind ik een te groot woord) en door niet te eten als je geen trek hebt. Ja, echt zo simpel is het.

Waarom doen we het dan niet?

Omdat niets zo moeilijk is om jezelf te veranderen. We laten ons beïnvloeden door onze omgeving, de reclame, onze vrienden, onze eigen vooringenomen conclusies en ga zo maar door. Om jezelf echt aan te pakken daar is iets anders voor nodig. Dan moet je echt met jezelf in gesprek gaan. Want…… wanneer je een dieet gaat volgen verschuif je de aandacht naar dat dieet en niet naar jezelf. Dat dieet wordt er niet dikker of dunner van. Jij wel.

Wat dan wel?

Echt naar jezelf luisteren, echt jezelf de aandacht geven die je verdient. Echt jezelf de waarde toewensen die je op je nieuwjaarskaarten schrijft. Kortom, gun jezelf het beste en dat is oprechte aandacht en oprechte liefde voor jezelf. Je bent het waard omdat je waardevol bent. En waarom ben je waardevol? Omdat je uniek bent en er is niets in de natuur dat er niet is als het geen waarde zou hebben.

Dus neem jezelf serieus en stop met diëten


Cornelis Peters
10 januari 2014

Bronnen:
Lees wat tijdstippen met eten en slaap en waken met je kan doen.
Lees wat slechte eetgewoonten met je kan doen op de lange duur.
Kijk wat Sandra Aamodt hierover zegt op TedX.
Zoek je ondersteuning bij je zoektocht naar goede voeding?
Boek dan eens een skype consult, dan gaan we er samen voor.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top