Recept van Gastblogger Rosemarie

Oost ontmoet West

De producten die worden gebruikt staan in volgorde van gebruik. Door de uitdaging aan te gaan om te spelen met de hoeveelheden ontdek je de voorkeur voor je eigen smaak.

Kook als eerste de rijst en de eieren.

Kruiden

De kruiden en specerijen zijn: zwart mosterdzaad, komijn, rode peper, gember, knoflook, black neem, kurkuma, kardemom, kruidnagel, zout.

Groenten

De groenten zijn: ui, winterpeen, prei, een witte soort kool, taugé.

Werkwijze

Je begint met wat ghee te laten smelten in de pan zodra dit heet genoeg is voeg je het zwart mosterdzaad toe. Zodra dit wat begint te dansen in de pan voeg je de ui toe. De rest van de groenten voeg je toe van hard naar zacht zoals bovenstaand. De kruiden voeg je toe tijdens het roerbakken van de groenten.

Het bijgerecht

Avocado met gebakken specerijen. Maak in kleine hoeveelheid wat rode peper, gember, knoflook en wat tomaatstukjes klaar. Bak dit samen met nog wat komijn. Laat het even zacht pruttelen zodat de smaken tot hun recht komen.

Ondertussen ontdoe je de avocado van zijn schil en snijd hem in stukjes.
Als het specerijenmengsel klaar is schep je deze door de avocado en daarover heen pers je een klein beetje limoen uit.

Geniet en eet smakelijk.

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top