Open Ayurvedische Tuin Dagen 2017

30-05-2017 Nog geen reacties

  1. Er wordt een ritueel voor de aarde gedaan alvorens er gezaaid wordt.
  2. Er wordt een ritueel voor de vijf elementen gedaan om de transformatie van zaad naar kruid te ondersteunen.
  3. Als bemesting wordt PanchaGavyam gebruikt. Vijf producten van de koe.
  4. De kruiden groeien niet in rijtjes maar zo natuurlijk mogelijk.
  5. Wij volgen de natuur, de natuur volgt niet ons.

Dat laatste is denk ik het allerbelangrijkste. Wij volgen de natuur. Dat betekent dat we nauwgezet in de gaten houden wat er gebeurt met de groei van onze kruiden. Als we de kruiden vlakbij de bomenrij planten veranderd de kwaliteit of kwantiteit van de werkzame inhoudsstoffen? Dat kunnen we namelijk meten en dat doen we ook. Wat ook interessant is dat is het feit dat de kruiden in gezelschap van andere planten, denk aan de brandnetel of grassen, extra zijn best moet doen om te groeien. Deze extra groeikracht maakt het kruid krachtiger. Het is net als bij mensen. Als wij in een omgeving werken waarin er veel verschillende type mensen werken worden we krachtiger en ontwikkelen wij ons beter. Dat is ook zo met planten. Hoe diverser de omgeving hoe beter het is voor de planten.

Open Tuin Dagen op 16 juli en 5 augustus.

De data zijn bekend. We willen jullie graag uitnodigen om op een van deze dagen 16 juli of 5 augustus te komen kijken. We gaan uiteraard door de tuinen wandelen, we houden een lezing en er zijn kruidensetjes te koop. Het is dus een totaal zintuiglijke beleving. Precies zoals Ayurveda bedoeld is.

We keep you informed!

Hou de blogs in de gaten want gedurende de dagen naar de opening toe zal ik jullie nog veel meer vertellen over onze Ayurvedische kruidentuin. Je kunt hier alvast je ticket kopen.

Plaats een reactie

Uw emailadres is veilig en wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd door *

X