Ontbijt voor Kapha mensen

17-05-2019 Nog geen reacties

Voor Kapha mensen zijn pannekoekjes van mungboontjes de perfecte manier om de dag te beginnen. Mungbonen zijn een sterk onderschat superfood. Mungboontjes hebben de eigenschap om overtollig vet te verminderen, cholesterol te verlagen, de immuniteit te verbeteren en te zorgen voor een goede balans tussen alle drie de dosha’s.

Mungboontjes hebben een unieke samenstelling van zowel licht als toch voldoende voedend. Deze pannenkoeken maken deel uit van mijn dagelijkse ontbijtroutine. Als je gezin uit verschillende constitutie typen bestaat, mag dit ontbijt niet gemist worden. Alle dosha’s kunnen deze pannenkoeken elke dag eten.

Wat zit erin?

  • 1 kop gele mungbonen (geweekt 3 uur of ‘s nachts)
  • 1/2 theelepel gemalen, geroosterde komijn
  • 1/2 theelepel steenzout
  • 1/4 theelepel gemalen kurkuma
  • mespuntje kaneel
  • 1/4 theelepel geraspte verse gember
  • 1/8 theelepel asafoetida
  • 2 eetlepels ghee

Zo maak je het klaar.

Doe de boontjes in een vergiet en laat het vocht eruitlopen. Vervolgens giet je de boontjes in een blender. Mix op hoge snelheid gedurende ongeveer 1 minuut, voeg een kleine hoeveelheid water (ongeveer 2 eetlepels) toe tot een glad mengsel.
Voeg komijn, zout, kurkuma, gember en asafoetida toe en meng opnieuw kort. Zorg dat er voldoende water in de blender zit zodat het beslag een medium-dunne consistentie krijgt, vergelijkbaar met tarwekoekbeslag met tarwemeel.
Verwarm een ​​kleine hoeveelheid ghee (1/2-1 theelepel) in een koekenpan of bakplaat op matig vuur.
Laat een kleine pollepel met beslag (1/4 kop) op de bakplaat vallen en spreid in een cirkel. Kook op de eerste kant tot de randen bruin worden en oplichten, ongeveer 5 minuten.
Flip de pannenkoek op de andere kant met een spatel en bak de tweede kant tot ze goudbruin zijn, ongeveer 3-5 minuten.
Herhaal stap 3 tot en met 5 met de rest van het beslag en ghee.

Plaats een reactie

Uw emailadres is veilig en wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd door *

X