Onderzoekers negeren vrouwen en een leek zit op het goede spoor.

trainrail
Onderzoekers negeren vrouwen.

Patiëntenzorg lijdt onder ongelijkheid seksen.

Bij medische klachten krijgen vrouwen vaker een verkeerde diagnose of een niet goed op hun situatie afgestemd medicijn. Hoe dat komt? De man overheerst in biomedische onderzoeken.

In een proefschrift lees ik dat: “Recently, within the American Medical system medical intervention have become the leading cause of death with over 750.000 iatrogenic deaths each year!!! (Null 2003)”

En wat denk je hiervan: Alan Roses, past vice president of GlaxoSmithKline, reported in 2003 that 90% of the drugs work in only 30-50% of the patients. En dat is nu nog steeds zo!!!

Er moet nog veel gebeuren dus.

Er zijn ook hele goede inititatieven bezig. Vandaag werd ik uitgenodigd om mee te doen in een grootschalig immunologieonderzoek van Stichting Immunowell.

Deze stichting is opgericht door een vrouw die bij het spoor werkt en iets wil doen voor autoimmuunziekten. In haar omgeving wordt zij hier mee geconfontreerd en ze vind het hartverscheurend hoe weinig de reguliere geneeskunde kan doen.

Door haar werk is ze gewend met uiteenlopende partijen te werken. Op dezelfde manier wil zij autoimmuunziekten begrijpen en oplossingen zoeken. Zodat iedereen in ieder geval op hetzelfde spoor zit.

Boeiend om te zien dat grote doorbraken komen van mensen zoals deze vrouw en jij en ik. We moeten het alleen zien en de eerste stap zetten.

In beweging komen, stap voor stap, met elkaar. De juiste vragen stellen en daarbij de meest logische antwoorden zoeken. Buiten je comfortzone stappen en verbindingen zoeken.

Ik geloof hier rotsvast in.

Waar loop jij tegenaan en hoe denk je dit op te lossen?
Ik hoor graag van je.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top