Lever- en nierreiniging volgens de Ayurveda

15-01-2012 5 reacties

We  lezen de laatste tijd veel verhalen over detox oftewel ontgifting- of ontslakkingskuren in de media. Veel daarvan gaat over vastenkuren. In de ayurveda kennen we dit alleen in de vorm van sapdagen. Je kiest bijvoorbeeld een vaste dag in de week en die dag gebruik je uitsluitend vruchten- en groentesappen. Dat is een prima methode om je lichaam met een vaste regelmaat te ontdoen van afvalstoffen. Wanneer je echter door slechte eetgewoonte, of medicijngebruik last hebt van obstipatie, vlekjes op je huid, vermoeidheid, beslagen tong, slechte adem of een opgeblazen gevoel dan is een lever- en nier reinigingskuur zeer aan te raden.

Balans

Het is namelijk erg belangrijk om te zorgen dat je zo snel mogelijk weer terug in balans komt. Wanneer je dat niet doet kun je ziek worden. Simpel gezegd ligt bijna aan elke ziekte de grondslag dat er cellen in je lichaam niet goed meer functioneren, ook bij psychische aandoeningen (bijv. depressie of angsten) is er sprake van het niet goed functioneren van cellen door bijvoorbeeld een gestoorde aanmaak van boodschapperstoffen, zogenaamde neurotransmitters.

Regelmatig reinigen

Het regelmatig reinigen van je nieren en je lever is een uitstekende methode om erg veel afvalstoffen kwijt te raken en je onmiddellijk beter te voelen. De winter en het voorjaar zijn geschikte perioden om je lichaam te ontdoen van afvalstoffen.
Wij hebben een zevendaagse lever en nierreinigingskuur dat u gemakkelijk thuis zelf kunt doen. Er zit een uitgebreide handleiding bij met aanwijzingen wat je per dag moet doen. Je kunt de kuur doen terwijl je werkt, echter de laatste dag(en) moet op een vrije dag uitkomen.

5 reacties

 1. Avatar

  Ria Mensink 24 December 2012 | 19:22

  Geachte meneer/mevrouw,

  Ik heb wel belangstelling voor zo’n reinigingskuur.
  Graag hoor ik wat een reinigingskuur kost.

  Vriendelijke groet,

  Ria

  Reply

 2. Avatar

  Tessa 12 January 2017 | 13:02

  Ik volg de detox deze week. Wat is shodana Tailam en waar is het verkrijgbaar?

  Reply

  • Avatar

   Cornelis 13 January 2017 | 9:46

   Dag Tessa,
   De shodana tailam zit in ons pakket. Dat hebben we niet los in de verkoop. Ons pakket is precies op elkaar afgestemd en volg je gedurende zeven dagen. Als je een andere kuur volgt dan raad ik je aan om olijfolie te gebruiken.
   Met vriendelijke groet,
   Cornelis

   Reply

 3. Avatar

  john 26 February 2018 | 9:27

  hallo, wat zijn de ayurvedische mogelijken bij vochtophoping in de buik? vermoedelijke oorzaak een lever issue, is nog niet bekend.

  Reply

 4. Avatar

  Hilde 3 February 2019 | 0:31

  Ik heb gedurende 8 jaar chemo gekregen, maar ben 3 maanden geleden gestopt met de behandeling. Mijn nieren doen erg veel pijn. Zou deze kuur kunnen helpen?

  Reply

Plaats een reactie

Uw emailadres is veilig en wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd door *

X