Minister Bruno Bruins promoot Ayurveda in ons Zorgstelsel.

Het Internationale Ayurveda Congres in Leiden werd afgesloten met een uitzonderlijk seminar. Ayurveda in ons zorgstelsel!
Dit werd georganiseerd door onze bijzondere ambassadeur van India, de heer Venu Rajamony. Onder zijn leiding zijn er al heel veel evenementen georganiseerd. Het is een zeer actieve man die er vol voor gaat. Hij leest niets af van een papiertje en spreekt net zo makkelijk een groot publiek toe als dat je persoonlijk met hem praat.

Met dit seminar heeft de heer Rajamony een lang gekoesterde wens van Mohana en mij in vervulling gebracht en dat is om Ayurveda als volwaardige geneeskunde een plek te geven in ons zorgstelsel. Al in het jaar 2000 heb ik ZonMW aangeschreven met het voorstel om de Pancha Karma wetenschappelijk te onderzoeken en vervolgens op te nemen in de basisverzekering.

Ik ben ervan overtuigd dat bij veel mensen een Pancha Karma kuur van 5 dagen een enorme preventieve werking kan hebben op het voorkomen van veel ziekten. ZonMW heeft mijn voorstel destijds afgewezen als zijnde niet relevant omdat het ieder wetenschappelijk bewijs ontbrak. Maar ja, daar vroeg ik nu net om, of zij dit wetenschappelijk wilde onderzoeken. Maar goed, mijn tijd komt nog wel, dat ontvouwt zich steeds meer en dat is verheugend nieuws.

Bij dit seminar sprak ook de heer Alojz Peterle. Peterle was de eerste minister-president van Slovenië. Hij behoorde tot degenen die Slovenië leidde naar onafhankelijkheid van Joegoslavië. Momenteel  is Peterle lid van de fractie van de Europese Volkspartij in het Europees Parlement.

Hij sprak bijzonder lovend over Ayurveda en vertelde dat Ayurveda hem als voormalig kankerpatient enorm geholpen heeft in zijn herstel. Later sprak ik hem persoonlijk en in dit gesprek vertelde hij mij de enorme betekenis van Ayurveda in zijn leven. Een bijzonder man met een fantastische positie om Ayurveda ook in Europa te promoten.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top