Nog meer over ons Microbioom


Ons microbioom zijn alle microben en dan moet je denken aan bacterien, schimmels en virussen die in ons lichaam wonen. Bij elkaar zijn dat meer dan 2000 soorten en dat weegt tussen de 1 en 1,5 kg.

Dus naast je eigen gewicht moet je bedenken dat anderhalve kilo hoort bij een ander organisme. Wij zijn dus innig met ze verstrengeld.
Deze microben horen bij ons. Wij zijn afhankelijk van ze. Zij voeren kleine deeltaakjes uit die wij zelf niet kunnen. Modern gezien zou je kunnen zeggen dat het kleine plugins of apps zijn die iets aan onze software toevoegen. Die toevoegingen zijn heel divers. Er zijn microben die bijdragen aan onze immunologie, fysiologie, neurologie en niet te vergeten onze spijsvertering. We kunnen dus niet zonder ze. En dat moeten we ook helemaal niet willen.

In mijn Ayurveda Whiteboard Friday aflevering 18 vertel ik over ons immuunsysteem. Dat is 520 miljoen jaar oud en dat ontstond samen met de microben. We hebben dus een erg lange geschiedenis samen. Om gezond en sterk te blijven is het belangrijk om goede voeding te eten. Voedsel dat niet alleen jij lekker vind maar ook al je miniscule vriendjes in je darmen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top