Film over Krishnamurti, the Chosen One.

07-01-2013 7 reacties
Krishnamurti the Chosen One

Krishnamurti the Chosen One

Krishnamurti was een Indiase spirituele leraar. Als kind werd hij ‘herkend’ door leden van de Theosofische Vereniging en opgevoed als de toekomstige wereldleraar. De Nederlandse Philip baron van Pallandt was zo onder de indruk van Krishnamurti dat hij zijn kasteel Eerde in Ommen aan hem cadeau gaf. Met dit kasteel had Krishnamurti voldoende plaats om mensen uit te nodigen die hem vanuit de hele wereld bezochten.

Los van de vereniging

Op 33-jarige leeftijd maakte hij zich los van de verwachtingen die de Theosofische Vereniging van hem had en verbrak alle banden en verbindingen met hen.
Toch ging hij door op het pad dat hem opgedragen was, nu echter zonder enige dwang of verwachting van wat voor vereniging ook. Dit werd ook zijn levenslange missie: het bevrijden van de mens van welke dwang dan ook. Innerlijke vrijheid en individualiteit.

Invloed op twee families

Deze film gaat over het effect dat Krishnamurti heeft gehad op de levens van twee families. De ene familie is de Kluwer uitgeverij – later Ankh Hermes – en de andere is de familie Peters, de oprichters van het Europa Ayurveda Centrum, dat op een steenworp afstand ligt van Kasteel Eerde in Ommen.
In deze film zijn beide families aan het woord over de invloed die Krishnamurti had op hun levens.

krishnamurti-27-1-13 (4)

Vroeger en nu

De film laat Kasteel Eerde zijn zoals het er nu uitziet en de wandelpaden waarover Krishnamurti liep toen dit zijn thuis in Nederland was.
De gesprekken van beide families zijn op verschillende locaties opgenomen en laten een indringend beeld zien van de invloed van Krishnamurti op hun levens. De film bevat uniek beeldmateriaal van Krishnamurti zelf. Dit beeldmateriaal is ter beschikking gesteld door de Krishnamurtiverenigingen in Engeland en Amerika. De film duurt 1 uur.

Krishnamurti

Krishnamurti

6 reacties

 1. Avatar

  Marina Kuyper en Martin van Kalmthout 14 January 2013 | 19:12

  Wij willen graag de premiere van de. Film bij wonen. Wij zijn actief binnen de Stichting Krishnamurti Nederland (bestuurslid, redacteur ‘in feite’).
  Wilt u bevestigen of het zo in orde is svp.
  Vriendelijke groet,
  Marina Kuyper

  Reply

 2. Avatar

  Ruth Marie Bass 15 January 2013 | 1:11

  I would like to purchase the DVD with English subtitles. Could you let me know where to order it?
  Thank you,
  Ruth

  Reply

 3. Avatar

  Siem van Eeten 15 January 2013 | 12:45

  Als Stichting Lampyris houden we ons bezig met publicaties, rondleidingen en lezingen rondom “Krishnamurti in Ommen, een bijzondere geschiedenis”. Ook onze wandelgids “Krishnamurti in Ommen, wandelen langs vergeten paden” heeft veelaftrek gevonden. We zijn dus graag aanwezig met drie personen op 27 januari.

  vr. gr.

  Siem van Eeten

  Reply

 4. Avatar

  Krishnamurti Informatiecentrum Groningen 19 January 2013 | 15:02

  Ik vind het jammer dat het voor mij onmogeljk is om te komen en ik vraag me af of deze dvd kan worden aangeschaft om in Groningen te vertonen?

  Reply

 5. Avatar

  Huib van der Ende 27 January 2013 | 22:34

  Ik zou ook graag deze film zien, is hij ergens te bestellen, downloaden etc 😉 ?? mvg Huib

  Reply

 6. Avatar

  lucas de Groot 28 March 2013 | 9:43

  Hoe kan ik de dvd bestellen. Zie het niet op de site.
  Stond aangekondigd in happinez.

  Lucas de Groot

  Reply

1 Trackback

 1. […] bij te wonen van deze bijzondere film. De zaal is open om 14:00.Meer informatie vindt u op de website van het Europa Ayurveda Centrum en op de pagina voor bestellen van kaartjes voor de film.     Loading […]

Plaats een reactie

Uw emailadres is veilig en wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd door *

X