Kiwi helpt bij constipatie en winderigheid

11-07-2013 Nog geen reacties

Het extract ‘kivia’ van de kiwivrucht dat Zyactinase bevat stimuleert de darmperistaltiek en heeft een positieve invloed op mensen die last hebben van constipatie. Dit onderzoek is gedaan in opdracht van de makers van dit extract het bedrijf, ‘Nieuw Zeeland Vital Food Processors Ltd.’

Een Kiwi per dag

Een dagelijks portie van 5,5 gram Kivia poeder is al voldoende om buikpijn te verminderen, winderigheid te verlagen en de stoelgang te verbeteren.

Hoe werkt het?

De exacte werking moet nog verder onderzocht worden maar duidelijk is dat het extract van de kiwivrucht rijk is aan enzymen die de darmen ondersteunen en tevens probiotica bevatten die de groei van goede bacterien in de darmen bevorderen.

Hoeveel mensen deden mee?

De studie werd uitgevoerd met 87 mensen. Bijna onmiddellijk na het innemen van dit extract ondervonden de mensen een positieve werking op hun darmen en na de tweede week was de kwaliteit van hun ontlasting drastisch verbeterd. Ook winderigheid reduceerde aanzienlijk.

Conclusie

Eet dagelijks een kiwi en ondersteun op een natuurlijke manier je stoelgang. Bevat potentiele pro-biotica met een positieve invloed op de groei van de goede bacterien in je darmen.

Hoe eenvoudig kan het zijn.

Bron: Nutritional Journal July 2013
Effects of kivia powder on Gut health in patients with occasional constipation: A randomized, double blind, placebo-controlled study.
Authors: J.K. Udani, D.W. Bloom.

Kiwi

Kiwi

TIP Misschien vind je dit artikel ook leuk.
5 Tips om Constipatie, Obstipatie of Verstopping te voorkomen.

Plaats een reactie

Uw emailadres is veilig en wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd door *

X