Kerstboodschap

Balan
Balan
We naderen zo langzamerhand het einde van dit veelbewogen jaar 2012. Het is zes uur in de ochtend en ik zit heerlijk met Balan aan mijn voeten te mijmeren over het afgelopen jaar. Wat heeft het ons gebracht en wat heeft het ons geleerd.

Binnenhalen van de subsidie

Ons hoogtepunt van dit jaar is ongetwijfeld de positieve uitkomst van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling over ons kruidenpreparaat. Na drie jaar heen en weer gereisd te hebben tussen Witharen en Wageningen en de vele gesprekken met de beide provincies zijn uiteindelijk beloond met een subsidie. Gezien de merkwaardige tijd waarin wij nu leven met betrekking tot de acceptatie van kruiden en alternatieve geneeswijzen is dit opmerkelijk. Enerzijds is er de toenemende vraag en erkenning van de alternatieve geneeswijzen, anderzijds is er de toenemende betutteling van de overheid om gezondheidsclaims in te perken en in het geval van homeopathie totaal te verbieden. Een contradictio in terminis bij uitstek.

Werkt het wel of werkt het niet

Ons project moet daarom het nodige gewicht in de schaal brengen om op wetenschappelijk aanvaarde gronden voldoende bewijs te leveren dat het werkt. Of je er nu wel of niet in geloofd. Dat moeten wij waar gaan maken. Het is voor ons een grote uitdaging om als minibedrijfje (3 medewerkers) samen met mega-instituten als Universiteit Wageningen (6500 medewerkers, het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (4100 medewerkers) en EuroProxima (20 medewerkers) in een consortium samen te werken.

Never give up

“Never give up” is de leidraad van de Dalai Lama. Dat geldt, voor heel veel dingen in het leven. Never give up als je ervan overtuigd bent dat het goed is waar je mee bezig bent. Dat het voor de wereld waarin wij leven een toevoeging kan betekenen. Ook al ben je klein, ook al ben je helemaal niet bekend, het maakt niet uit. Het gaat erom dat wat je doet, dit vanuit je hart doet, vanuit de overtuiging dat het belangrijk is. Vroeg of laat wordt je hiervoor beloond. Dat heb ik niet een, maar heel veel keren in mijn leven meegemaakt. Niet dat ik alles van te voren helemaal doorgerekend en uitgestippeld had. Ja, wel in grote lijnen natuurlijk. De dingen die echter uiteindelijk mijn inspanningen beloonden kwamen vaak uit totaal onverwachte hoeken die ik nooit ingecalculeerd had.

Leef je leven met passie

Mijn wijsheid voor dit jaar is dan ook: Beleef het leven op jouw unieke manier. Ga voor je passies en vroeg of laat zul je zien dat het leven wel heel erg de moeite waard is. Niet dat het makkelijker wordt, maar wel uitdagender en interessanter.

Cornelis Peters
22 december 2012

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

 • Nicole Nijveldt schreef:

  Hoi Cor en Mohanna,
  Wat fijn om te horen dat jullie subsidie krijgen. Jullie hebben er zo hard voor gewerkt. Gefeliciteerd.
  En voor 2013, alle beste wensen.
  Groet,
  Nicole Nijveldt

 • Ria Mensink schreef:

  Dag Cor en Mohanna,

  Ook ik wil jullie hartelijk feliciteren met het toekennen van subsidie! Loon naar werken wordt er wel gezegd!

  Hartelijke groet,

  Ria Mensink

 • Christa Wiersma schreef:

  Dag Cor en Mohana,

  Wat een geweldig nieuws! Inderdaad bijzonder omdat veel van de complementaire gezondheidszorg wordt ‘lam gelegd’. Ik zou zeggen: zegt het voort, zegt het voort! Hoe meer homeopaten en natuurgeneeskundigen dit weten en ook vertellen, des te meer deze ontwikkeling gedragen kan worden door een heel groot veld van mensen die het belang hiervan inzien. Ik licht mijn netwerk alvast in!

  Hartelijke groet,

  Christa Wiersma

 • Over Europa Ayurveda Centrum

  Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

  Recente berichten

  Volg ons op Facebook

  Schrijf je in voor tips over gezondheid

  >
  Scroll naar top