Internationaal Ayurveda Congres is vandaag van start gegaan.

31-08-2018 Nog geen reacties

Internationaal Ayurveda Congres in Holiday Inn in Leiden

In het mooie Holiday Inn in hartje Leiden heb ik vanavond de Indiase delegates binnen zien komen om zich te melden bij de organisatoren van dit congres. Het congres is georganiseerd door de All India Ayurveda Congres van New Delhi, de Internationale Academie van Ayurveda uit Puna en de Internationale Maharishi Foundation uit Nederland.  Dit hele weekend staat in het teken van Ayurveda.

Dit congres haalt zijn inspiratie uit een 17de eeuws Nederlands boekwerk dat vol staat met beschrijvingen van planten uit Kerala. Dit boek heet de Hortus Malabaricus. De inspiratie is om India te verbinden met Nederland en Europa aan de hand van de rijke historie op het gebied van de botanische erfenis dat ons bind. Het therapeutische potentiaal van planten en de natuurlijke aanpak om gezondheid te promoten staan centraal in dit Congres.

Het hele weekend staat bol van de lezingen en ontmoetingen met bedrijven die actief zijn op het gebied van Ayurvedische producten. Mijn lezing staat gepland op zondag 2 september om 13:00. Ik probeer de lezing te filmen zodat ik dit online kan zetten voor jullie.

Hou de blogs in de gaten want ik ga hier de komende dagen regelmatig op publiceren.Voor nu even een klein overzicht van de plek, de (nu nog) lege zaal en de organisatoren die de laatste zaken aan het bespreken zijn.

Plaats een reactie

Uw emailadres is veilig en wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd door *

X