Effe internet aanleggen, buurman!

Met alle gevolgen nadien….

Dat dacht ik dus toen ik besloot om zonder wifi, dus gewoon met een kabel, al mijn computers toch op internet aan te sluiten. Wifi laat mij regelmatig in de steek, dus kies ik voor fysieke verbindingen.

Nou, ja, al mijn computers klinkt wel wat hoogdravend. Het zijn er twee.

Een boven en een beneden. En, sinds kort heb ik zonnepanelen op het dak van de kliniek en daar moest ook een internetverbinding heen. Dus in totaal drie verbindingen maken.

Vighnesh had uitgedacht waar we de apparaten zouden gaan verbinden want hij is de technicus van ons tweeën.

Als we samen klussen heten we opeens anders. We zijn dan buurman en buurman. Dat is er ingeslopen toen Vighnesh voor het eerst dit komische duo op TV zag. Hij lag helemaal dubbel van het lachen. We praten ook een beetje zo, dat maakt het klussen minder erg.

Als je het nog nooit gezien hebt dan kun je hier even kijken wie Buurman en Buurman zijn.

Ik begon op zolder. Even door de vloer naar beneden boren zodat ik precies in de kast van de kamer uitkwam waar de kabel doorheen getrokken moest worden.

Fluitend liep ik de trap op met een klopboormachine waar een boor van 60 cm in zat. Jeetjemekrekel, wat een joekel van een ding.

Nu nog even de vlizotrap op zonder dat ik onderweg ergens bleef haken.

Simpel, gewoon in de hoek van de zolderkamer een gat door de grond boren want daaronder zat de kast beneden.

Voor mijn gevoel stond ik wel tien minuten te boren, de boor trilde behoorlijk en ik resoneerde gezellig mee. Potverdorie wat een klereherrie dacht ik nog en toen schoot ik er met een klap doorheen.

“Zie je het boorgat, buurman?” vroeg ik aan Vighnesh.

“Ik zie niks!”

Hoe kan dat nu, die hele boor zit in de grond. Het plafond kan toch niet zo dik zijn of de vloer van de zolder kan toch ook niet zo dik zijn, net hoe je het bekijkt?

“Kom maar kijken dan als je het niet geloofd, ik zie niks.”

Ik weer van die vlizotrap af en inderdaad, ik zag het ook niet.

Dan moeten we een gat in het plafond van de kast maken. Misschien zweeft die boor er net boven.

Zo gezegd, zo gedaan. Met een paar flinke klappen was ook het plafond in de kast aan flarden.

We tuurden in een groot gat maar alles wat we zagen: geen boor.

Opeens hoor ik Vighnesh keihard lachen. Hij kwam niet meer bij.

“Kom eens kijken buurman.”

 “Je hebt een gat geboord in het plafond van je kruidenkamer.”  Vighnesh gierde het uit van het lachen.

Vol ongeloof keek ik naar een boor van 30 cm die zo uit het plafond van mijn kruidenkamer stak. De andere 30 cm zat in het dak.

“Duizend bommen en granaten buurman”, riep ik uit om maar in kindertermen te blijven.

Uiteindelijk hebben we na veel gezwoeg, gelach en gefoeter de verbindingen aangelegd.

Maar een ding is wel weer heel duidelijk. Ieder zijn vak. Ook al denk je dat je het weet, een vakman doet zo’n klusje natuurlijk netjes en in een veel kortere tijd dan wij het doen. Zo’n man of vrouw doet zoiets dagelijks, dus niet alleen de kennis maar ook de routine speelt een rol.

Dat heb je ook in mijn vak. Ik sta soms helemaal verbaasd als ik zie dat mensen een doos op tafel zetten met wel 20 of 30 kruidensupplementen erin. Ze hebben geen idee wat eigenlijk goed is dus doen ze het allemaal maar.

Met als gevolg dat ze ten eerste veel geld kwijt zijn en ten tweede, en dat is nog veel ernstiger, zelfs ziek kunnen worden terwijl ze denken gezond bezig te zijn.

Door mijn jarenlange ervaring en mijn dagelijkse update door de vele vakliteratuur die ik iedere dag lees, weet ik precies wat wel en wat niet werkt.

Het valt mensen altijd onmiddellijk op hoe terughoudend ik ben met het voorschrijven van voedingssupplementen en zelfs mijn eigen kruiden, waarvan ik precies weet wat erin zit en wat het doet, daar ben ik matig in.

Veel is niet altijd goed. De juiste hoeveelheid en de juiste dosering en ook nog eens op het juiste moment ingenomen maakt heel veel verschil.

Ook weten veel mensen niet dat kruiden of voedingssupplementen invloed kunnen hebben op hun medicatie. Het RIVM heeft al een lijst opgesteld van de meest bekende medicatie en de kruiden die hier mee interfereren.

Dat is nog maar een topje van de ijsberg. Ik ben lid van drie verschillende websites die de interactie tussen medicatie en voedingssupplementen dagelijks updaten. Dus heb ik onmiddellijk toegang tot de meest recente informatie.

Wil je dus informatie over je gezondheid, kruiden of de juiste voedingssupplementen naast je medicatie, bel me dan op of stuur me een e-mail.

Je kunt natuurlijk ook een ABC-consult aanvragen. Tijdens dat consult ga ik met je de diepte in wat betreft je klachten en geef ik je een 20 pagina’s tellend rapport over mijn bevindingen en aanbevelingen. Helemaal op maat voor jou geschreven.

Fijne dag

Cornelis Peters (Ayurveda Geneeskundige)
Cornelis Peters (Ayurveda geneeskundige)

Stel je vraag via 0523 677208 of neem contact met me op via het contactformulier op deze website.

Wil je mijn Dagelijkse Ayurveda Tips ontvangen? Schrijf je dan hier in.

 
Inner circle
Privé groep · 4 leden
Lid worden
 

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top