Drie tips om energiek uit je bed te springen als de wekker gaat!

Tip 1

Begin de dag met aandacht te geven aan jezelf

Sinds ik Ammajee heb leren kennen toen ik in India woonde, begon ik mijn dag met mijn 30 minuten-schema. Ammajee was al ver in de tachtig toen ik haar ontmoette.
Ze woonde achter mijn huis in India waar we met vier andere buren een gezamenlijke tuin hadden. Ammajee’s huis lag recht achter het mijne. Als ik in mijn keuken stond, kon ik de voorkant van haar huis zien. Ammajee woonde samen met haar kleinzoon, die een riksha-chauffeur was.
Zijn ouders waren al vroeg overleden en Ammajee nam als vanzelfsprekend de zorg voor deze jongen voor haar rekening.

Klokslag half zes ging de deur open en begon Ammajee met haar dagelijkse zonnegroet. Ze zong er ook mantra’s bij. Toen ik dit voor het eerst zag, was ik aangenaam verrast door haar soepelheid en mooie gezang.

Heel gracieus deed ze iedere ochtend 12 zonnegroeten en zong daar een mantra bij. Of het nu regende, koud was of heet. Het deerde haar niet, iedere ochtend was dit moment van de dag voor haarzelf en haar band met Shiva, de God waarvan zij innig veel hield.

De boodschap van Ammajee heb ik goed begrepen en vanaf die dag begin ik ook mijn dag met de zonnegroet, inmiddels aangevuld met andere rituelen in mijn 30 minuten-schema.

(Amma betekend moeder en jee achter haar naam geeft respect maar ook een gevoel van liefde).

Tip 2

Doe iets wat je uitdaagt en inspireert

Niets is erger dan de dag tegemoet zien waarin je dingen moet doen die je niet leuk vind. Dat kan je studie, je werk, je huwelijk of wat dan ook zijn.

Het is heel belangrijk om je dag zinvol en met plezier te beleven. In mijn praktijk heb ik inmiddels al heel veel verhalen gehoord van mensen die hun leven eerder als een last zien dan een lust. En dat terwijl er zoveel te genieten valt als je iets doet wat bij je past.

Er is geen mens hetzelfde. We hebben allemaal twee ogen, een neus en een mond maar de verschillen zijn enorm. Dat is eigenlijk ongelofelijk als we daar goed over nadenken. Je leven inrichten op een manier waar jij jezelf ten volle kunt ontplooien is het doel van de Ayurveda. Het is niet alleen goed voor jou maar ook voor je omgeving want je draagt iets bij wat uniek is.

Als je mijn constitutietest doet, die op de site staat, kun je kijken bij welk type je past. Aan de hand daarvan kun je al in één overzicht zien wat bij je past. Want een vata-type kiest een andere studie of beroep dan een pitta- of kapha-type. Zo ook met een partner of de keuze van je voeding. Dat zit dus al een beetje in je genen. Dus zo’n indeling kan je helpen om betere keuzes te maken. Doe dus deze test en vraag me wat bij jou hoort. Dat gaat je enorm helpen.

Tip 3

Deel je talenten met een ander.

Hoe meer je deelt hoe meer je verspreidt. Wanneer je jouw kennis deelt met iemand dan is dat goed maar het kan beter. Wanneer jij je kennis of talenten deelt met een steeds grotere groep mensen, dan gebeurt er iets magisch.

Het heeft namelijk direct effect op je gevoel van gelukkig zijn. Mensen waarderen wie je bent en wat je deelt. Dat gevoel van houden van reflecteren ze terug naar jou toe. Jij ontvangt de intentie van heel veel mensen en dat voedt je om nog meer te delen.

Zo groei je als mens en dat is waar het in het leven om gaat. We moeten allemaal werken om geld te verdienen om te eten en ons huis te betalen. Maar er zijn heel veel manieren om dit op een unieke, bij jou horende manier te doen. Waarin je meer en meer kunt en ook wilt delen. Want hoe meer je deelt hoe meer je ervaart wat gelukkig zijn betekent.

Kan ik je helpen?

Wil je graag advies over jouw constitutie en wat goed bij je past? Dan is het wellicht een goed idee om elkaar te spreken. Vanuit verschillende invalshoeken onderzoek, meet, en praat ik met je over je wensen en je doelen. Dat kan over de juiste voeding voor jou gaan, maar ook over hoe je nu in het leven staat en wat je nog graag zou willen. De Ayurveda kijkt namelijk vanuit heel veel verschillende gezichtshoeken en dat kan heel verrassend voor je uitpakken.

Ben je nieuwsgierig naar het ABC consult en wil je hierover graag een keertje Skypen?

Stuur mij een mailtje (afspraak@ayu.nl) en ik neem binnen 48 uur contact met je op. We maken dan een afspraak voor een Skype-gesprek. Je kunt dan vertellen over jezelf, wat je doel is en waarmee je worstelt.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

 • Andjna schreef:

  Vraag opendag tuindag
  Ik kon de link niet openen.
  Wat kost n kaart en is dd 13 8 2019?
  HG

 • Over Europa Ayurveda Centrum

  Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

  Recente berichten

  Volg ons op Facebook

  Schrijf je in voor tips over gezondheid

  >
  Scroll naar top