Drie ‘Ayurveda’ tips om griep te voorkomen

13-04-2013 Nog geen reacties


Het heerst nog steeds en de laatste tijd krijg ik veel telefoontjes van mensen die willen weten hoe ze op een natuurlijke manier van hun griep af kunnen komen.
Hoe kom je op een ‘natuurlijke manier’ van de griep af?
Door te zorgen dat je weerstand op peil blijft. De meest eenvoudige dingen hiervoor zijn:

Tip 1 – Goed rusten

Niet piekeren – als er zorgen zijn helpt het niet om er over te piekeren. Stel het uit tot de volgende dag. Tijdens het uitkleden voordat je het bed instapt zet je ook symbolisch even je zorgen onder het bed. Het kan toch niet opgelost worden tijdens je rust dus kun je het net zo goed even ‘parkeren.’

Tip 2 – Goed eten

Neem je tijd om goed te eten. Zowel het eten zelf als het klaarmaken van je eten. Jezelf goed verzorgen betekent ook dat je aandacht besteed aan de keuze van je voeding.

Tip 3 – Wees eerlijk

He, wat heeft dat nu met je weerstand te maken. Nou, meer dan je denkt. Wees eerlijk naar jezelf toe en van daaruit naar anderen. Eerlijk en open in je communicatie. Zeg wat je bedoelt en niet wat je de ander via een omweg laat voelen. Wees duidelijk in je communicatie en controleer of de ander begrepen heeft wat je bedoelt. Vraag ernaar. Zo veel ongemak en irritatie kan weggenomen worden door duidelijke communicatie. In je relatie, op je werk, naar je familie toe. Vul niets in en denk niet voor een ander.

Ben je toch ziek geworden?

Tip 1 – Slaap veel

Slaap is ongelofelijk belangrijk. Tijdens je slaap kan je lichaam zich herstellen.

Tip 2 – Drink veel

Veel kruidenthee, vruchtensappen en groentesappen.
Maak het je lichaam makkelijk om je voeding – in dit geval de sappen – makkelijk op te nemen en makkelijk te verteren.

Tip 3 Begin niet te snel

Je lichaam heeft het druk gehad om de griepvirus aan te vallen en op te ruimen. Er is een strijd geweest. Na de strijd duurt het even voordat je weer volop energie hebt. Doe het dan ook rustig aan en neem de eerste drie tips niet alleen ter harte maar doe het ook.

Cornelis Peters
13-4-2013

Plaats een reactie

Uw emailadres is veilig en wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd door *

X