Antibacteriele werking Ayurvedisch Kruidenpreparaat.


Video fragment van Cornelis Peters over de resultaten van het onderzoek naar de antibacteriele werking van een Ayurvedisch kruidenpreparaat binnen het Meduwa project op 15 januari in Nordhorn, Duitsland.

Om antibioticagebruik terug te dringen worden preventieve maatregelen als het gebruik van kruiden steeds belangrijker.

Het gebruik van kruiden is een belangrijke ondersteuning om de weerstand van mens en dier te verhogen, zodat inzet van antibiotica minder vaak nodig is. Van enkele kruiden, zoals oregano en tijm en het extract allicine uit knoflook, is de geneeskrachtige werking inmiddels wetenschappelijk bewezen.

Het Europa Ayurveda Centrum heeft recentelijk met een Ayurvedisch kruidenpreparaat bestaande uit verschillende land en waterplanten bewezen dat dit antimicrobiele werking heeft tegen acht pathogene bacterien waaronder de gevreesde MRSA bacterie.

Sinds mensenheugenis is bekend dat er planten zijn met een geneeskrachtige werking. Traditionele geneeswijzen zoals de Ayurveda put voortdurend uit de rijke bron van medicinale kruiden om allerlei ziekten te behandelen.

In kruiden zitten bioactieve stoffen zoals etherische oliën en extracten, die van nature antibacteriële eigenschappen bevatten. De plant maakt deze stoffen zelf aan als reactie op schadelijke schimmels of bacteriën. In mensen en dieren remmen deze ‘natuurlijke antibiotica’ de groei van schadelijke bacteriën.

Op basis van een traditioneel kruidenpreparaat tegen infecties heeft het Europa Ayurveda Centrum met succes een kruidenpreparaat ontwikkeld en getest op antibacteriele eigenschappen. Deze innovatie is onderdeel van het Meduwa project. Een samenwerkingsverband tussen 27 partners uit Nederland en Duitsland die hun kennis en kunde bundelen om antwoorden te vinden voor hedendaagse ‘One Health’ vraagstukken.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top