Afvallen is lastig om drie redenen

ayurvedische-voeding
ayurvedische-voeding

We zijn het niet gewend dit soort tropische dagen. Heerlijk vind ik het. Mijn cliënten niet altijd. Sommige vinden het wel goed zo, anderen vinden het veel te warm en veel willen het liefst niet boven de twintig graden.
Voor ieder wat wils natuurlijk. Maar het weer kunnen we (nog) niet beïnvloeden. Wat we wel kunnen beïnvloeden is onszelf. Dat is lastiger dan je denkt. Om je een nieuwe gewoonte eigen te maken ben je drie weken verder. Je wilt afvallen (wie niet?) dan is een nieuwe gewoonte aanleren nog lastiger dan het minderen van de hoeveelheid eten.

1) Je moet een oude gewoonte afleren.
2) Je moet een nieuwe gewoonte aanleren.
3) Je moet gaan nadenken over je voeding dus je moet iets bijleren.

Kortom je moet iets gaan afleren, aanleren en bijleren.
Drie dingen waar we niet op zitten te wachten, toch?

Wat willen we dan wel?

Ja, moeiteloos afvallen natuurlijk. Zonder dat het moeite kost dus. Net zoiets als gratis. Je hoeft er dan niet bij na te denken en hup, je hebt het. Zoiets bedoelen we dan.

Waarom willen we afhankelijk blijven?

Dat is nu net de vraag. Waarom willen we eigenlijk liever niet verantwoordelijk gehouden worden voor onze daden. Waarom willen we liever kind blijven. Wat is er nu zo fijn aan die afhankelijke positie.

Wil je kind blijven?

Daar zit hem nu net de crux. Wanneer je je realiseert dat je eigenlijk jezelf in een afhankelijke positie plaatst dan zie je jezelf opeens anders.
Wil je kind blijven? Wil je afhankelijk zijn? Wil je het mikpunt worden van andermans kritiek? Wil je dit blijven volhouden?

Of

Wil je zelf je leven in eigen hand nemen. Wil je zelf uitmaken wie je bent en hoe je gezien wilt worden.

Hoogste tijd toch?

Wij hebben al meer dan 30 jaar ruime ervaring in het ondersteunen en begeleiden van mensen die het anders willen en hier in het begin wat hulp bij nodig hebben. Wij hebben hiervoor het ABC consult ontwikkeld.
Ayurveda Balans Consult. Aan de hand van je constitutie gaan we op pad om je zo goed mogelijk op weg te helpen om je gezondheid in eigen hand te nemen.
Toe dan, zet de eerste stap op weg naar eigen verantwoordelijkheid. Waar wacht je nog op.
Wie weet ontmoeten we elkaar snel.

Boek een balans consult en ervaar hoe wij je kunnen helpen.

Boek hier je consult

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top