Tien gezondheidsvoordelen van Kaneel.

Heerlijke zoete kaneelthee
  1. Kaneel is een populaire specerij. Het is rijk aan een stof genaamd kaneelaldehyde, die verantwoordelijk is voor het merendeel van de gezondheidsvoordelen.
  2. Kaneel bevat grote hoeveelheden zeer krachtige polyphenol anti-oxidanten.
  3. De antioxidanten in cinnamon hebben anti-inflammatoire effecten, die kunnen helpen bij het verhogen van je weerstand
  4. Kaneel kan een aantal belangrijke risicofactoren voor hart-en vaatziekten verbeteren, met inbegrip van het handhaven van een gezond cholesterolniveau, triglyceridengehalte en een optimale bloeddruk.
  5. Kaneel kan de gevoeligheid voor het hormoon insuline vergroten waardoor het bloedsuikergehalte in het bloed daalt.
  6. 1 tot 6 gram kaneel per dag geeft een verlaging van de nuchtere bloedsuikerspiegel.
  7. In wetenschappelijke experimenten is aangetoond dat de inname van kaneel leidt tot diverse verbeteringen voor de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson.
  8. Wetenschappelijke onderzoeken waaronder reageerbuis experimenten geven aan dat kaneel beschermende effecten heeft tegen kanker.
  9. Kaneelaldehyde, het belangrijkste actieve bestanddeel van kaneel, helpt mogelijk tegen verschillende soorten infecties.
  10. Kaneel kan helpen om het HIV-virus te bestrijden. Dat is aangetoond in Test tube studies bij HIV-1, het belangrijkste type HIV-virus bij mensen.

Op de markt zijn twee soorten kaneel die de boventoon voeren. De duurdere Celyon kaneel en de goedkopere Cassia kaneel. Beide kunnen gebruikt worden maar de Cassia kaneel moet met mate ingenomen worden omdat deze kaneel veel coumarine bevat (2g/kg). Ceylon kaneel bevat van deze stof slechts 0,02g/kg. De kaneelthee die wij in onze webshop hebben is de Vayana kaneel uit Kerala, een nog verfijndere soort dan de Ceylon kaneel. Niet goedkoop maar wel heel bijzonder.

vayana - kaneel

Cornelis Peters
Ayurveda geneeskundige

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top