Vedisch Management

vedisch management
vedisch management
De Veda’s zijn de oudste boeken ter wereld en bevatten universele kennis. Dat wil zeggen kennis dat voor alle mensen in de wereld van belang is. De vroegste Veda’s dateren volgens wetenschappers rond 1500 voor Christus. Echter volgens ingewijden zijn de Veda’s vele tienduizenden jaren oud. Alle religies hebben kennis geput uit deze universele wijsheid. De Veda’s zijn geschreven in het Sanskriet en later vertaald in bijna alle talen van de wereld.

Kennis door innerlijk schouwen

Krishna Dvaipayana kreeg de kennis van de Veda’s door alsof hij diep van binnen rechtstreeks de stem van God hoorde. Hij kreeg informatie over de universele wetten van de natuur, het scheppingsproces, de ziel, het heelal en de uiteindelijke werkelijkheid.

Wat is Vedisch Management?

Vedisch management is het leiden van een onderneming, organisatie of gezin gestoeld op de filosofie van de Veda’s. Je zou kunnen zeggen dat ‘Krishna Dvaipayana de eerste Vedisch manager was. Hij gaf inzichten en richtlijnen om een groep te leiden volgens de wetten uit de natuur voor het geestelijk en sociaal belang van alle betrokkene. Het uitgangspunt is holistisch en omvat het gehele gamma van menselijke inspanningen op het lichamelijke, geestelijke, intellectuele, sociale, ecologische en spirituele niveau om elkaar te inspireren en daardoor te groeien.

Hoe pas je vedisch management toe?

We leven in een onzekere tijd. De grenzen tussen landen worden steeds transparanter en het internet heeft al helemaal geen grenzen. In een tijd waarin alle zekerheden wegvallen is het belangrijk om terug te kunnen grijpen op de waarheid in jezelf. Hoe ga je om met jezelf en je naaste omgeving? Hoe bereik je jouw doelen en welke middelen gebruik je? Hoe pas je Vedisch Management toe in jouw leven?

Documentaire over Vedisch Management

httpv://www.youtube.com/watch?v=Ppkp-3W5Bjs&feature=youtu.be

In deze documentaire vertellen 4 ondernemers, 1 hoogleraar spiritualiteit in het zakendoen en 1 familie hoe zij de Veda’s toepassen in hun dagelijks leven.
Hoe hebben zij hun doelen bereikt en met welke middelen. Hoe passen zij Vedisch Management toe in hun leven.

Kennis vanuit de Veda’s verlichten jouw pad naar ontwikkeling.

Vedisch Management binnen Europa Ayurveda Centrum
Lezing over Vedisch Management
Workshop over Vedisch Management

Uitzending: Zaterdag 29 juni 2013, 11.30u. Nederland 2 van OHM TV
Herhaling: Zondag 30 juni 2013, 15.00u. Nederland 2 van OHM TV

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top