Lezing: Integratie van Ayurvedische protocollen voor de behandeling van diabetes mellitus type 2 in de westerse praktijk.

Het Nederlands Huisartsen Genootschap biedt richtlijnen voor de diagnose, behandeling en counseling van patiënten met diabetes mellitus type 2 in de huisartspraktijk.
Het doel is om complicaties te voorkomen, zoals hart- en vaatziekten, nefron-, retino- en neuropathie, die in hoge mate de kwaliteit van het leven van de patiënt bepalen, klachten voorkomen of vertragen en verminderen.

De behandeling richt zich zowel op de regulering van de bloedglucosewaarden en periodieke monitoring van de nieren, ogen en voeten, en op maatregelen om de cardiovasculaire risicofactoren gunstig te beïnvloeden.

Dit alles vereist een gestructureerde aanpak, voorlichting en adequate begeleiding. Diabeteszorg in de huisartspraktijk wordt in belangrijke mate door de praktijkassistent uitgevoerd, maar de huisarts is uiteindelijk verantwoordelijk.

Binnen dit strakke kader heb ik Ayurvedische-protocollen ontwikkeld om in dit traject op te nemen. In deze lezing zal ik de resultaten van deze uitgebreide aanpak uitleggen op basis van mijn metingen met mijn patiënten met de VedaPulse.

Docent: Cornelis Peters

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-boek in je e-mail.