Europaomdehoek

Met Europees geld worden zeer verschillende projecten uitgevoerd. Zo zijn er bijvoorbeeld projecten die met behulp van speciale scanners onderzoek doen naar kanker en Alzheimer of naar diabetes met behulp van een ayurvedisch kruidenpreparaat. Dat laatste wordt ontwikkeld in ons centrum en onderzocht door de universiteit van Wageningen. Andere projecten houden zich bezig met natuurbeheer. En weer andere ontwikkelen alternatieven voor benzine en diesel. Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl.

Europa om de hoek Kijkdagen 2013

Veel van deze projecten zijn meestal niet toegankelijk voor het publiek, maar tijdens de Kijkdagen op 10, 11 en 12 mei heb je de kans om ‘een kijkje in de keuken’ te komen nemen. Kijk op deze site welke projecten in jouw buurt hun deuren openen.

De projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie. De organisatie van de Europa om de hoek Kijkdagen is in handen van de vier regionale EFRO-programma’s, Interreg Duitsland-Nederland en Twee Zeeën, Europees Visserijfonds, Plattelandsontwikkelingsprogramma, de ministeries van IenM en EZ en de Europese Unie.

Laat je verbazen. Europa is dichterbij dan je denkt

X