Vedische Astrologie Consult (VOC)

Ayurveda is evenals de Vedische astrologie uit de Vedische traditie afkomstig. In de heilige geschriften van India, “de Veda’s” vinden we beschrijvingen van de methoden van zowel Vedische astrologie als ayurvedische geneeskunst. Wanneer we deze twee kenniswetenschappen naast elkaar leggen dan zie je onmiddelijk dat er een relatie is tussen beiden.

De doshas en de elementen

Vata correspondeert met ether en lucht, pitta met vuur en kapha met water en aarde. Aan de hand daarvan kunnen de astrologische tekens als volgt onderverdeeld worden:

Onder vata vallen Tweelingen, Maagd, Weegschaal, Steenbok en Waterman. Dat het teken Maagd in dit rijtje genoemd wordt, komt omdat Mercurius in de Vedische astrologie een luchtplaneet is en heerser is over Maagd. Steenbok wordt hier genoemd omdat het een Saturnus teken is en Saturnus een vata planeet is.

Onder pitta vallen Ram, Leeuw, Boogschutter en Schorpioen. Dat Schorpioen pitta is, vindt zijn verklaring in het feit, dat de klassiek heerser van Schorpioen de vuurplaneet Mars is. In de Vedische astrologie werkt men niet met Uranus, Neptunus en Pluto. Mars wordt op die manier de heerser van Schorpioen.

Onder kapha vallen Stier, Kreeft en Vissen. Dit zijn de aarde- en watertekens die niet onder pitta of vata vallen.

Ascendant en zijn heerser

Voor het bepalen van de constitutie via de Vedische astrologie kijken we naar de ascendant en de heerser van de ascendant. Als de ascendant Boogschutter is (pittateken) en de heerser van de ascendant (Jupiter) valt in Schorpioen (pittateken), dan is dat een aanwijzing voor een pitta constitutie.

Verder spelen de positie van de maan en de planeten een belangrijke rol om de dosha te bepalen.

Bent u geinteresseerd in uw Vedische horoscoop?

Maak een afspraak met dr. V.P. Mohana Kumari of Cornelis Peters.

Een vedisch consult duurt 90 minuten. Na dit consult ontvangt u via de email een uitgebreide beschrijving van de resultaten met richtlijnen en adviezen.

U bent slechts twee stappen verwijderd van dit consult.

U betaald hier het bedrag van €300,00 op de voor u veilige methode via uw eigen bank.

Na betaling nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om een geschikte datum af te spreken.

>
Scroll naar top