Hoe kun je de dagelijkse spanningen, druk en problemen zo benaderen dat je er beter mee kunt omgaan?

Boek hier je consult

Dagelijks kun je honderden TV-zenders bekijken, eindeloos op het internet surfen, naar de sportschool gaan, je werk doen, familie bezoeken, je relatie onderhouden. Kortom, hoe vul je de dag op een zinvolle manier met voldoende tijd voor jezelf en je ontwikkeling? Dat valt niet mee.

Een programma

Sommige mensen lijken alles te kunnen. Zonder moeite combineren zij baan, relatie, studie en onderhouden zij een flinke vriendenkring. Andere mensen hebben al moeite om een ding per dag goed te doen.
Is er zoiets als een programma of leidraad dat werkt voor iedereen?
Nee, dat is er niet. Daar kan ik heel kort en heel stellig in zijn. De Ayurveda beschouwt ieder mens als een uniek wezen. Vanzelfsprekend hoort daar dan ook bij dat iedereen verschillend is, verschillend reageert en ook de dag op zijn eigen wijze beleefd en indeelt.

De erkenning

Dagelijkse spanningen, druk en problemen zijn er voor iedereen. Maar hoe kun je dit op je eigen manier benaderen zodat je er beter mee kunt omgaan? De erkenning dat dit voor ieder van ons anders is en daardoor anders beleefd wordt, is al een hele geruststelling. Ayurveda deelt mensen in drie grote groepen in. Iedere groep heeft een uitgesproken voorkeur voor een leefstijl die past bij één van die drie groepen. Wanneer je weet bij welke groep je hoort, dan geeft dat al veel handreikingen waar je erg veel aan hebt.

Gebruiksaanwijzing

Kennis van deze afzonderlijk leefstijlen is voor heel veel mensen alsof ze een gebruiksaanwijzing voor hun leven gekregen hebben. Het helpt en het ondersteunt hen in de vele dagelijkse keuzes en beslissingen. Het geeft rust en ruimte en dat is heel plezierig.

Persoonlijke leefstijladviezen

Op onze site kun je jou constitutie bepalen. Daarmee weet je bij welke groep je hoort. Je leest op verschillende plaatsen op de site adviezen en richtlijnen hoe je op een eenvoudige manier je leven kunt indelen.
Wanneer je een benadering wilt die is toegespitst op jou als uniek persoon, dan kun je beter een consult afspreken. Je krijgt dan persoonlijke leefstijladviezen, voedingsadviezen en adviezen hoe je met de dagelijkse spanning kunt omgaan.

X