Heb je graag een alternatieve benadering naast je reguliere aanpak?

Boek hier je consult

Je wordt geconfronteerd met een ziekte waar de reguliere zorg niet meteen een oplossing voor heeft. Of de oplossing wordt geboden in de vorm van medicijnen met vervelende bijwerkingen.
Je wilt het anders maar hoe? Waar begin je in het doolhof van vraag en aanbod van alternatieve behandelingen en methoden te zoeken. Waar moet je op letten. Hoe weet je wat voor jou werkt? Waar begin je?

Vraag het je vrienden

Dat is een van de eerste mogelijkheden. Wat zijn hun ervaringen.
Als in jou omgeving niemand ervaring heeft dan kijk je of de alternatieve zorgverlener aangesloten is bij een of meerdere beroepsverenigingen. De beroepsverenigingen hanteren strikte regels waar de alternatieve zorgverlener aan moet voldoen. Ten slotte kun je kijken wat de ervaringen zijn van andere mensen die een behandeling bij deze zorgverlener gehad heeft. Als dat zichtbaar en transparant op de website genoemd staat is dat een teken van professionaliteit.

Twee wegen

In Amerika, Canada en Australie is het gebruik van alternatieve geneeswijzen naast de reguliere aanpak veel meer erkend dan hier. Men spreekt daar van Integrative Medicine. In Nederland lopen we achter maar dat wil niet zeggen dat er hier geen platvorm voor is. Steeds meer patiënten maken gebruik van andere vormen van geneeskunde naast hun reguliere aanpak. Dit zijn met name mensen met spijsverteringsklachten en mensen met chronische stofwisselingsziekten zoals diabetes mellitus en obesitas. Maar ook mensen met de diagnose kanker die het traject van chemokuren, bestralingen en/of operaties moeten ondergaan zoeken vaak alternatieve methoden om hun weerstand te versterken.

Wij kunnen helpen

Je kunt je gezondheid leren verbeteren op een wijze die vriendelijk is voor jou en voor de natuur. Wij kunnen je hierbij helpen.
Onze zorgverleners zijn bekwame mensen, aangesloten bij diverse beroepsverenigingen en bezitten de AGB code waardoor de meeste zorgverzekeraars de behandelingen voor een deel vergoeden. Na een eerste consult vertellen wij je wat wij vanuit de ayurveda voor je kunnen betekenen. Wij werken op basis van wederzijds respect waarbij de omgang met elkaar en de omgeving waarin gewerkt wordt bijdragen aan jouw genezingsproces.

X