Partner van bol.com

Snel naar de winkel voor Ayurveda boeken

Boeken algemeen

Wij zijn partner van bol.com, de grootste online boekenzaak van Nederland en Belgie. Hierdoor kunnen we u een zo breed mogelijk aanbod van uitstekende boeken, muziek, en films aanbieden.

Iedere week lichten wij een speciale DVD of Boek uit wat ons geinspireerd, ontroerd of geraakt heeft. Deze week is dit het boek ‘Demonen van de middag’ van Andrew Solomon.

Demonen van de middag is een ontroerend, persoonlijk, openhartig maar ook zeer informatief boek over depressie, dat de status van standaardwerk verwierf en dat het dus alleszins verdient om weer leverbaar te zijn. Andrew Solomon beschrijft niet alleen op prachtige wijze zijn eigen depressie, hij overstijgt het individuele perspectief door ook over het lot van anderen te schrijven de ervaringen van mensen in andere tijden en culturen. Solomon laat zien hoe moeilijk het is om depressie te definiëren. De verschillende soorten medicatie komen aan bod, evenals de therapeutische behandelmethoden en de effecten die de ziekte op een mensenleven kan hebben. Een belangrijk en adembenemend boek.

U kunt het boek hier bestellen.

Ram Dass Fierce Grace is een aangrijpende documentaire over spiritualiteit, bewustzijn, healing en de onverwachte genade van het ouder worden.

In 1964 wordt hoogleraar psychologie Richard Alpert door de Harvard Universiteit ontslagen, waar hij een controversieel en gewaagd onderzoek deed naar de invloed van psychedelische drugs. Alpert vertrekt naar India, waar hij zich verder verdiept in spiritualiteit en een nieuwe naam aanneemt: Ram Dass (Dienaar van God). Wanneer hij een paar jaar later, in 1971, het baanbrekende esotherische boek Be Here Now schrijft, wordt Ram Dass als spiritueel leider en verlichte geest over de hele wereld bejubeld.

Regisseur Mickey Lemle maakte een ontroerend portret van de grootmeester, waar hij boeiende interviews afwisselt met bijzonder archiefmateriaal uit de hoogtijdagen van de hippietijd.

Nieuwsgierig geworden? Bestel de DVD. Nu met 23% korting.

Ram Dass – Fierce Grace


X