Ayurveda Kliniek

In onze ayurvedische kliniek kun je terecht wanneer je klachten hebt waarvan de oorzaak onduidelijk is of waar artsen in de reguliere geneeskunde niet onmiddelijk een oplossing voor hebben. 

De Ayurvedische kijk op ziekten en gezondheid is gestoeld op 5000 jaar oude kennis en wijsheid. Het is een door de tijd bewezen effectieve wetenschap die momenteel een enorme opgang maakt.

Ons centrum is aangesloten bij:

Bel naar 0523-677208 of stuur een email naar afspraak@ayu.nl

Het eerste contact met ons centrum

Graag zien we je eerst  voor een ABC consult ter voorbereiding op je behandeling. Je komt dan bij mij, Cornelis Peters terecht bij wie je het ABC consult hebt. 

Wil je graag een Panchakarma kuur afspreken en ben je bekend bij ons dan hoef je geen ABC consult. Wanneer je niet bekend bent bij ons en wel graag een Panchakarma kuur wilt doen dan wordt dit voorafgegaan door het ABC consult. De reden daarvan is dat wij het belangrijk vinden om je goed voor te lichten wat de Panchakarma kuur inhoudt. De tweede reden is dat wij de oliën en kruiden van te voren klaarmaken aan de hand van je constitutie. Het is dus echt maatwerk ook al zijn de handelingen in de Panchakarma vergelijkbaar.

Voor het consult ontvang je een intakeformulier over je gezondheid en een excelvragenlijst voor je constitutie. Dit dien je volledig ingevuld twee dagen voor het consult naar ons toe te sturen naar afspraak@ayu.nl. Zo hebben we alle tijd voor het persoonlijke gesprek en het onderzoek. Als je gegevens hebt van laboratoriumonderzoeken of van consulten bij collega’s, dan vragen we jou om daarvan een kopie mee te nemen of om ons inzage te geven in een door jouw toegestane digitale omgeving. Neem ook alle gegevens over jouw medicijngebruik en/of de verpakkingen mee.

Het ABC consult

Bij het stellen van een advies op maat gebruiken we zowel onze reguliere medische kennis als onze ayurvedische kennis. Het begint met luisteren naar je klachten en redenen om te komen (anamnese). Als na metingen met de VedaPulse, onderzoek en doorvragen dit duidelijk is, komen de functies van de orgaanstelsels aan bod via vraaggesprek en medisch lichamelijk onderzoek gericht op de klachten.

Dit aangevuld met de Ayurvedische kennis over je spijsvertering, bioritme en tot welk type je behoort (vata, pitta of kapha) levert meestal voldoende beeld op voor een persoonlijk advies. Indien nodig vragen we laboratorium-onderzoek aan, of verwijzen we je naar andere gezondheidszorgprofessionals waar we mee samenwerken.

Ayurveda

Ayurveda komt oorsponkelijk uit India en betekend letterlijk “Kennis van het leven”. Ayur is leven en Veda is kennis. Je zou het in een woord kunnen vertalen en dat is “levenswijsheid.” Ayurveda wordt erkent door de Wereld Gezondheids Organisatie.
De Ayurvedische behandeling herstelt het natuurlijke evenwicht (homeostase) in je lichaam en geest.

1. Adviezen voor jouw specifieke lichaamsconstitutie

Ayurvedische adviezen zijn eenvoudig toe te passen. Ayurveda wordt ook wel de Moeder van Alle Geneeswijzen genoemt omdat het zo verzorgend is. Ayurvedische adviezen hebben een enorm groot effect op je hele gezondheid. Dan moet je denken aan: lichaamsbeweging, spijsvertering, voeding of dagindeling. We kijken ook naar de invloed van jouw gedrag, emoties, gedachtepatronen en omgeving op je gezondheid.

2. Ayurvedische kruidenpreparaten.

Indien nodig dan schrijven we kruidenpreparaten voor. De preparaten worden op de persoon klaargemaakt en zijn daarom uniek. De kruiden verbeteren gericht het functioneren van (de) specifieke organen. Ze zijn van natuurlijke oorsprong en bevatten géén schadelijke stoffen. In onze tuinen kweken wij de meeste kruiden zelf die wij in de kliniek gebruiken. Als wij tekorten aan vitaminen of mineralen waarnemen raden we bepaalde voedingssupplementen aan van betrouwbare partners waar we mee samenwerken.

3. Ayurvedische behandelingen.

Indien nodig geven wij adviezen voor ayurvedische behandelingen of een reinigingskuur zoals de Panchakarma kuur. Wij adviseren een reinigingskuur als het uit de diagnose blijkt dat het teveel aan ama (afvalstoffen) in jouw lichaam een belangrijke oorzaak is van je klachten.

Wij behandelen de volgende ziektebeelden.

Ayurveda heeft een buitengewoon uitgebreid inzicht in gezondheid en hoe je dit kunt handhaven.
Bij ziekten kan Ayurveda alleen of ondersteunend bij reguliere behandelingen werken.

Een afspraak voor een consult maak je telefonisch 0523-677208 of 06 52 41 65 23 of per email naar afspraak@ayu.nl

Aandoening Aandoening Aandoening Aandoening Aandoening Aandoening Aandoening
Acne/jeugdpuistjes Angina pectoris/pijn op de borst Artritis Astma Auto-immuunziekten Brandend maagzuur Burn-out
Borstkanker Botten en breuken Carpale tunnel syndroom Chemotherapie Chronische vermoeidheid COPD Colitis ulcerosa
Depressie Detox/ontgiften Decubitus Dementie Diabetes mellitus I Diabetes mellitus II Dikke darmkanker
Endometriose Eczeem,chronisch Etalagebenen Erectiestoornissen Fibromyalgie Galstenen Hartproblemen
Hoge bloeddruk Hoofdpijn Infecties Jeuk/pruritis Kinderziekten lever lupus erythemathodes
Maag Mammacarcinoom Menstruatieklachten Metabool syndroom Migraine Myoom Moeheid
Neuropatische pijn Nierstenen Onvruchtbaar Oorsuizen Ouderdomssuiker Overgewicht Prostaatkanker
Psychosomale klachten Psoriasis Pijn, chronisch Reuma Reumatoïde artritis Rugklachten Sinusitis, chronisch
Slaapapneu Schouderklachten Slapeloosheid Stress Spierkrampen Spondylitis Tinnitus
Urineonderzoek Urticaria/netelroos Urineverlies Vleesboom Wintertenen Zenuwpijn  
>
Scroll naar top