Participatienest

Vorige week is onze ooievaar teruggekomen. O, jee het nest is bezet. Gedurende de winter heeft een koppel ganzen hier bezit van genomen. De woning stond leeg dus had niemand bezwaar. Nu ligt dat wel even anders. Wat nu?

Met grote belangstelling bekijk ik het gebeuren dat zich vlak voor mijn praktijk afspeelt. Hoe lost de natuur zoiets op. Mijn grote leermeester in de Ayurveda is namelijk de natuur. De lessen die ik van mijn Ayurveda leraar geleerd heb is geworteld in deze traditie. De natuur geeft antwoord zei hij steevast.

Inmiddels een week verder en er is nog steeds geen duidelijk antwoord. Ik weet niet wie het nest nu opgeëist heeft. De koppel ganzen zit op het nest als de ooievaar er niet is en de ooievaar zit erop als de ganzen weg zijn. Wie is nu de eigenaar? Wat als de ooievaar of de gans eieren heeft. Zouden de ganzen dat dan uitbroeden? Misschien zit er zo meteen wel een ooievaartje samen met een gansje over de rand van het wagenwiel te kijken. Wie zal het weten?

Een ding is duidelijk. De invloed van onze participatiemaatschappij treft nu ook onze dierenwereld. Het ‘ganse ooievaarsstel’ zit nu in een participatienest.
Een fijne week gewenst.

Cornelis Peters
2 maart 2014

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top