Kan Ashwaganda, een traditioneel Ayurvedisch kruid, herstel bevorderen van langdurige COVID?

De London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM) werkt samen met het All India Institute of Ayurveda (AIIA), een autonome instantie onder het Ministerie van AYUSH in India, aan een proef om uit te vinden of Ashwagandha (Withania somnifera) mensen kan helpen herstellen van langdurige COVID.

Ashwagandha, dat algemeen bekend staat als “Indiase winterkers”, wordt van oudsher in de Indiase Ayurvedische geneeskunde gebruikt om energie op te wekken, stress te verminderen en het immuunsysteem te versterken.

Recente proeven hebben aangetoond dat het werkzaam is bij het verminderen van angst, stress, het verbeteren van spierkracht en het verminderen van vermoeidheidssymptomen bij patiënten met chronische aandoeningen.

De symptomen van langdurige COVID kunnen cognitieve disfunctie, slechte geestelijke gezondheid, extreme vermoeidheid en spierzwakte omvatten. Deze symptomen treffen naar schatting 10-20% van de mensen die COVID-19 gehad hebben, en kunnen in veel gevallen één tot drie maanden of langer aanhouden. Er is momenteel geen bewijs voor een doeltreffende behandeling of beheersing ervan.

Hoewel er verschillende studies zijn geweest naar Ashwagandha om de voordelen ervan bij verschillende aandoeningen te begrijpen, is dit de eerste keer dat het ministerie AYUSH een buitenlandse instelling steunt om de werkzaamheid ervan op COVID-19 patiënten te onderzoeken.

De klinische studie zal gedurende een jaar plaatsvinden en er zullen 2.000 mensen met langdurige COVID bij betrokken zijn, die in het Verenigd Koninkrijk wonen. 1.000 deelnemers aan de proef zullen gedurende drie maanden tweemaal daags 500mg Ashwagandha-tabletten innemen, terwijl nog eens 1.000 deelnemers een placebo zullen krijgen. In deze dubbelblinde proef zullen zowel de patiënten als de onderzoekers niet weten welke behandeling elke groep krijgt, om elke mogelijke bias uit te sluiten.

De willekeurig geselecteerde deelnemers krijgen vervolgens een maandelijkse follow-up door een rapport dat ze zelf invullen, met betrekking tot hun levenskwaliteit, de beperking van de activiteiten van het dagelijks leven, de mentale en fysieke gezondheidssymptomen, het supplementengebruik en de bijwerkingen.

Dr. Sanjay Kinra

Dr. Sanjay Kinra, hoogleraar klinische epidemiologie aan LSHTM en hoofdonderzoeker van de studie, zei: “Het is echt spannend om te werken aan dit onderzoek naar een traditioneel Indiaas medicijn om te zien of het kan helpen bij het oplossen van een wereldwijde volksgezondheidscrisis en het herstel van mensen van COVID-19 kan verbeteren.

Van Ashwagandha is aangetoond dat het de symptomen vermindert van andere aandoeningen die vergelijkbaar zijn met die van langdurgie COVID, dus we hebben goede hoop dat het een effectieve manier zal zijn om de aandoening te bestrijden.”

Dr. Geetha Krishnan-Cornelis Peters

Cornelis Peters en Geetha Krishnan (WHO) 

Dr. Geetha Krishnan, technisch ambtenaar bij de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Genève, die een belangrijke rol heeft gespeeld bij het opzetten van het gezamenlijke onderzoeksproject tussen LSHTM en AIIA, zei: “Onderzoek is de enige manier om te zorgen voor een passende integratie van de kennis van de traditionele geneeskunde in de reguliere medische praktijk.

Dit onderzoek zou een voorbeeld zijn van hoe grote instellingen over de continenten heen kunnen samenwerken om problemen aan te pakken waarmee de mensheid wordt geconfronteerd, en geloofwaardige oplossingen kunnen ontwikkelen op basis van traditionele kennis op het gebied van gezondheid.”

Gaitri-Issar-Kumar-IFS-indianbureaucracy-

HE Gaitri Issar Kumar, Hoge Commissaris van India in het Verenigd Koninkrijk, zei: “De Hoge Commissie van India verwelkomt deze historische overeenkomst voor het uitvoeren van klinische proeven op ‘Ashwagandha voor het bevorderen van herstel van COVID-19 in het Verenigd Koninkrijk’.

Sinds het begin van de COVID-19 pandemie zijn onze medische broeders samengekomen om oplossingen te vinden. Het is daarom zeer logisch dat de werkzaamheid van de oude Indiase wetenschap van Ayurveda wordt gedeeld met geïnteresseerde instellingen in het VK. De start van klinische proeven is een stap in deze richting. Ik wens deze unieke bilaterale samenwerking alle succes toe”.

Het onderzoek wordt gefinancierd door het ministerie van AYUSH van de regering van India. Deze samenwerking en het voorstel zijn ontwikkeld met steun van de All Party Parliamentary Group on Indian Traditional Sciences van het Verenigd Koninkrijk en de Traditional Complementary and Integrative Medicine Unit van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Eerdere artikelen over Ayurveda en Covid 19  op deze website.

artikel 1

artikel 2

artikel 3

artikel 4

Bronnen:

  • https://www.lshtm.ac.uk/newsevents/news/2021/can-traditional-indian-herb-promote-recovery-long-covid
  • https://www.ayush.gov.in/
  • https://www.lshtm.ac.uk/
  • https://www.iglobalnews.com/iwellness/yoga-meditation/india-uk-tie-up-to-explore-indian-herb-ashwagandha-for-long-covid-relief
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Withania_somnifera

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top