COVID-19 | Opzienbarend Ayurvedisch geneesmiddel krijgt goedkeuring voor klinische proeven door de Indiase regering.

Ayurvedisch geneesmiddel in de race naar een oplossing voor Covid 19

Zingivir-H is een ayurvedisch geneesmiddel ontwikkeld door de Pankajakasthuri Herbal Research Foundation, een in Kerala gevestigde ayurvedische organisatie, en is goedgekeurd voor klinisch onderzoek door het Clinical Trial Registry of India (CTRI), een orgaan dat onder de Indiase Raad voor Medisch Onderzoek (ICMR) valt.

Dr. J. Hareendran Nair uit Trivandrum, oprichter van Dhanwanthari Ayurvedics, die ik nog ken uit de tijd dat ik nog in India woonde, heeft later zijn bedrijfsnaam veranderd in Pankajakasthuri.

Zijn bedrijf was gevestigd vlakbij de MG road in de hoofdstraat van Trivandrum. Ook in die tijd al viel het mij op dat hij naast de standaard ayurvedaproducten zich gespecialiseerd had in ayurvedische geneesmiddellen  om de ademhaling te verbeteren.

Later heeft hij zijn bedrijf Pankajakasthuri genoemd, een zelfbedachte combinatie van de naam van zijn moeder, Pankajam, en de naam van zijn oudste dochter, Kasthuri.

Persbericht

Hieronder volgt een vertaling van het persbericht in Ayurvedamagazine.org van 29 april 2020.

Het Ayurvedisch geneesmiddel, dat wordt gebruikt om onder andere luchtweginfecties, virale koorts en acute virale bronchitis te behandelen, is effectief bevonden tegen het respiratoire syncytiaal virus en het influenza virus.

Ayurvedisch geneesmiddel goedgekeurd voor klinisch onderzoek.

Zeven ingrediënten

ZingiVir-H heeft zeven ingrediënten en deze zijn voorgeschreven in het wetenschappelijk manuscript van het bedrijf. Het maakt al vele jaren deel uit van hun klinische praktijk.

15 jaar in gebruik

Dr. J. Hareendran Nair gebruikt deze formule al bijna 15 jaar voor virale koorts, acute virale bronchitis en besmettelijke koorts “en heeft fantastische resultaten behaald,” voegde Nair eraan toe in een interview met de media.

Geen toxisch effect

Het middel heeft geen neveneffect in de menselijke cel; om enige vorm van toxiciteit uit te sluiten zijn in vitro experimenten gedaan in het Rajiv Gandhi Centrum voor Biotechnologie, Thiruvananthapuram.

Al deze testen zijn goed bevonden, waarna de Institutionele Ethische Commissie (IEC) de goedkeuring heeft verleend.

Klinische test kan beginnen

Vervolgens heeft het CTRI van de centrale overheid toestemming gegeven voor het uitvoeren van ‘Randomised single-blinded placebo-controlled prospective multi-center interventional clinical trial’ op verschillende medische colleges in het hele land.

“De effectiviteit en de kwaliteitsborging van ZingiVir-H-tabletten worden gewaarborgd door ze aan volwassen patiënten met een Covid-19-infectie te geven in verschillende ziekenhuizen in het hele land.

De eerste resultaten worden verwacht tegen de tweede week van mei,” zei Dr. J Hareendran Nair, oprichter van Pankajakasthuri Herbals en samensteller van Zingivir-H tabletten.

Ayurveda uitgenodigd

Eerder op 31 maart had het AYUSH-ministerie een bericht uitgegeven waarin AYUSH-beoefenaars, instellingen en organisaties werden uitgenodigd om Covid-19 genezingsvoorstellen in te dienen.

Het ministerie had ook een taskforce opgericht bestaande uit vertegenwoordigers van het ministerie van Biotechnologie, de Raad voor Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek (CSIR) en AYUSH-beroepsbeoefenaars om de voorstellen te beoordelen. Tot zover dit persbericht.

Groen licht

Op 29 april lees ik dus dat hij groen licht heeft gekregen om zijn producten klinisch te testen. Dat is ook voor India een mijlpaal. Er is zelden zo grondig en zo snel een klinische proef van een Ayurvedisch kruidenpreparaat gerealiseerd.

Nederland beweegt ook naar alternatieve voorstellen

Ook in Nederland zie ik dezelfde versoepeling voor het openstellen van nieuwe initiatieven bij ons eigen College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

Ik citeer CBG-voorzitter prof. dr. Ton de Boer:

“Op dit moment is de hele wereld koortsachtig op zoek naar medicijnen tegen corona. Oude en nieuwe middelen: alles wordt uit de kast getrokken in de hoop op iets bruikbaars. De tijd dringt immers.

Het zou zonde zijn als een briljant idee sneuvelt of onderzoek langer duurt dan nodig is omdat de studieopzet beter had gekund. Vandaar onze oproep aan onderzoekers om zich nu bij ons te melden voor een versneld wetenschappelijk advies, speciaal voor COVID-19.”

Europa Ayurveda Centrum doet mee

Wij hebben vandaag dan ook een verzoek ingediend voor onderzoek naar een Ayurvedisch geneesmiddel dat wij al jaren met succes inzetten voor de behandeling van bronchiale klachten. Wie weet krijgen ook wij hier in Nederland meer voet aan de grond met tijd bewezen effecten vanuit de Ayurveda.

Ik hou u op de hoogte.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top