Ayurveda in de aanval tegen COVID-19

Het Europa Ayurveda Centrum in Witharen heeft een kruidenpreparaat samengesteld dat het menselijk immuunsysteem ondersteunt. Op 6 mei heeft het Centrum bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen een aanvraag ingediend voor een wetenschappelijk advies en verder onderzoek van dit Ayurvedisch kruidenpreparaat.

Terwijl virologen wereldwijd naarstig op zoek zijn naar een vaccin tegen COVID-19, gaat in het Europa Ayurveda Centrum in Witharen de aanpak over een andere boeg. Ver weg van de hectiek worden in de Ayurvedische kruidentuinen planten, bomen en vooral veel waterplanten gekweekt met antimicrobiële eigenschappen.

Cornelis Peters e.a. kweken Gotakula in de vijvers van de Ayurveda tuinen in Witharen.

V.P. Mohana Kumari, de Indiase Ayurvedisch arts en medeoprichter van dit centrum, heeft twintig kruiden samengesteld die samen een krachtig middel zijn om het immuunsysteem te versterken. Een aantal van deze kruiden is onderzocht door de Universiteit van Münster en heeft aantoonbaar antimicrobiële eigenschappen.

Immuunsysteem

“Het vinden van een vaccin om COVID-19 uit te schakelen, is een heel duur en bovendien tijdelijk antwoord op een probleem dat zich niet voor één oplossing laat vangen. Als het virus muteert, hebben we niets meer aan het vaccin.

We hebben veel meer aan het versterken van ons eigen immuunsysteem. Dat gaat ons helpen bij niet alleen COVID-19 maar bij allerlei aanvallen van bekende maar ook onbekende bacteriën en virussen. Het begint altijd met ons eigen immuunsysteem. Daarom vind ik het zo belangrijk dat we in plaats van naarstig zoeken naar een vaccin, ook andere mogelijkheden onderzoeken en daarin investeren.

Hoe zit het met leefstijl, goede voeding en een gezonde geest? Zorgen dat we weerbaar zijn, fysiek en mentaal. In de Ayurveda hebben we hier voedingsadviezen, kruidensupplementen, meditatie en yoga voor”.

Consumptiepatroon

“Het is belangrijk om ons af te vragen hoe het komt dat een minuscuul organisme zomaar de hele wereld kan platleggen? We moeten ons realiseren dat de aarde niet eindeloos uitgebuit kan worden. Het is belangrijk om onze samenleving anders te gaan organiseren, en dan heb ik het niet over de 1½ meter afstand, maar over ons consumptiegedrag.

Hoe kunnen we optimaal leven en genieten van het leven zonder dat we de aarde en haar grondstoffen uitbuiten? Wie willen we zijn over 10, 20 jaar, hoe willen we de aarde achterlaten aan onze kinderen? Vanuit de Ayurveda, dat ‘wetenschap van het leven betekent’, zijn er oneindig veel manieren om ons leven optimaal te leven met en voor de aarde.

Het kruidenpreparaat van V.P. Mohana Kumari, dat de naam Krimmi Satru krijgt, is daar een mooi voorbeeld van.”

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top