Mind Walls II, the Revelation

26-06-2012 Nog geen reacties

Na de recente gebeurtenissen in het nieuws over zelfdoding door zeer jonge mensen of over de tragische afloop van het gezin met de broertjes Ruben en Julian zijn de films ‘Mind Walls I en Mind Wall II, the Revelation’ weer actueel. De geest zoals wij ons dat proberen voor te stellen is en blijft een mysterieus gebied. Wat gebeurt daar diep van binnen, wie is de baas? Zijn wij dat zelf of zijn er ook invloeden van buitenaf die ons dingen laten doen waar wij geen grip op hebben.

De film

De film “Mind Walls” van de Indiase Ayurveda arts V.P. Mohana Kumari is gebaseerd op de eeuwenoude Ayurveda. In deze films toont Mohana de psyche zoals dat in de Ayurveda gezien wordt. Dat is geheel anders dan onze westerse optiek waar wij de psyche zien als iets waar alleen wij invloed op hebben. In Bhuta Vidya zoals de psychiatrie in Ayurveda genoemd wordt spelen meer invloeden in op onze geesteswereld.

Mind Walls II

Mind Walls II is een voortzetting en een verdieping van Mind Walls I, beide films zijn onafhankelijk van elkaar te bekijken. De voorkeur gaat echter wel uit naar eerst Mind Walls I te kijken gevolgd door Mind Walls II.

Reacties van kijkers

Indringend en confronterend. Ik vond het fijn dat het na Mind Wall I meer verdieping geeft.
Henriet (22 jaar)

Mijn belangstelling voor het vak psychiatrie is door deze film alleen maar groter geworden. Nu nog kijken hoe we dit op een goede manier inpassen in onze eigen hulpverlening.
Zal niet eenvoudig zijn.
Jess (28 jr.)

Gewaagde film. Heb hier erg veel aan. In mijn directe omgeving is ook iets onbegrijpelijks gebeurd. Nu ik dit gezien hebt kan ik het beter plaatsen.
Bert (44 jr)

Plaats een reactie

Uw emailadres is veilig en wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd door *

X