Mind Walls I

26-06-2012 Nog geen reacties

Na de recente gebeurtenissen in het nieuws over zelfdoding door zeer jonge mensen of over de tragische afloop van het gezin met de broertjes Ruben en Julian zijn de films ‘Mind Walls I en Mind Wall II, the Revelation’ weer actueel. De geest zoals wij ons dat proberen voor te stellen is en blijft een mysterieus gebied. Wat gebeurt daar diep van binnen, wie is de baas? Zijn wij dat zelf of zijn er ook invloeden van buitenaf die ons dingen laten doen waar wij geen grip op hebben.

De film

De film “Mind Walls” van de Indiase Ayurveda arts V.P. Mohana Kumari is gebaseerd op de eeuwenoude Ayurveda. In deze films toont Mohana de psyche zoals dat in de Ayurveda gezien wordt. Dat is geheel anders dan onze westerse optiek waar wij de psyche zien als iets waar alleen wij invloed op hebben. In Bhuta Vidya zoals de psychiatrie in Ayurveda genoemd wordt spelen meer invloeden in op onze geesteswereld.

Reacties van kijkers

Absoluut de moeite waard om te kijken.
Dit moet iedere hulpverlener gezien hebben.
Jan (52 jaar)

Moeilijk onderwerp dat prachtig verbeeld wordt. Hier en daar heftig doordat het zo anders is dan wij gewend zijn.
Ben blij dat ik het gezien heb.
Margriet (32 jr.)

Het heeft me heel lang bezig gehouden hoe anders je hier tegen aan kunt kijken. Bedankt voor deze informatie. Ik ga er zeker iets mee doen.
Wim (47 jr.)

Plaats een reactie

Uw emailadres is veilig en wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd door *

X