Integratie van Ayurvedische protocollen voor de behandeling van diabetes mellitus type 2 in de westerse praktijk.

30-12-2017 Nog geen reacties


Het Nederlands Huisartsen Genootschap biedt richtlijnen voor de diagnose, behandeling en counseling van patiënten met diabetes mellitus type 2 in de huisartspraktijk.
Het doel is om complicaties te voorkomen, zoals hart- en vaatziekten, nefron-, retino- en neuropathie, die in hoge mate de kwaliteit van het leven van de patiënt bepalen, klachten voorkomen of vertragen en verminderen.
De behandeling richt zich zowel op de regulering van de bloedglucosewaarden en periodieke monitoring van de nieren, ogen en voeten, en op maatregelen om de cardiovasculaire risicofactoren gunstig te beïnvloeden.
Dit alles vereist een gestructureerde aanpak, voorlichting en adequate begeleiding. Diabeteszorg in de huisartspraktijk wordt in belangrijke mate door de praktijkassistent uitgevoerd, maar de huisarts is uiteindelijk verantwoordelijk.
Binnen dit strakke kader heb ik Ayurvedische-protocollen ontwikkeld om in dit traject op te nemen. In deze lezing zal ik de resultaten van deze uitgebreide aanpak uitleggen op basis van mijn metingen met mijn patiënten met de VedaPulse.
Datum en locatie: woensdagen 28 maart en 23 mei van 9:30 tot 15:00
Europa Ayurveda Centrum
Witharenweg 9
7738 PE Witharen

Prijs: 125 euro (Inclusief lunch, koffie en thee).
Docent: Cornelis Peters

Plaats een reactie

Uw emailadres is veilig en wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd door *

X