Symposium: Gezond en Vitaal Ouder worden met Ayurveda

To Prevent and Control Alzheimer with the Knowledge of Medicinal plants.

In sprankelende presentaties wordt je bijgepraat over oude en nieuwe inzichten vanuit de Ayurveda op dit thema.

Ayurvedische gezondheidskunde is gebaseerd op twee pijlers. Shodana (reinigen wat weg kan) en Rasayana (vernieuwen en verjongen). Het zijn deze eenvoudige opvattingen dat aan de basis staat van een scala aan behandelmethoden en leefstijladviezen. Op deze middag gaat onze aandacht uit naar Rasayana. Het is al een hele oude wens van mensen om middelen en manieren te vinden om gezond, vitaal en energiek te blijven. De oudste geneeswijze ter wereld, de Ayurveda, heeft dit als uitgangspunt genomen.
De volgende onderwerpen komen aan bod.

 • Leefstijladviezen waar je heel veel energie uithaalt. Natuurlijk komt voeding aan bod. Hoe maak je een goede maaltijd klaar? Dat ga ik je vertellen. Je kunt uiteraard van een aantal heerlijke gerechten proeven die wij gaan serveren. Ik raad je dan ook aan om geen lunch te gebruiken maar dat bij ons te doen.
 • [approved]Wij serveren een heerlijke Ayurvedische maaltijd met de lunch zodat je kunt proeven wat wij vertellen.[/approved]

 • Emoties en stress. Wat kunnen we daarvan leren. Hoe zorgen we dat dit niet verdrongen wordt achter “Mindwalls” muren die je maakt waardoor je jezelf in de weg zit. In deze presentatie vertellen wij je hoe het komt dat je onwillekeurig “Mindwalls” maakt en dat dit je belemmert om je te ontplooien waardoor je groei, dus verjonging, tegengaat.
 • Versterkende en geneeskrachtige kruiden die wij gebruiken om vermoeidheid en een lage energie aan te pakken. In deze presentatie laten wij je een aantal kruiden zien die ieder op hun eigen manier een toevoeging zijn om op verschillende niveaus je weerstand te verhogen. Met een hoge weerstand zorg je ervoor dat je niet ziek wordt. Er zijn ook planten bekend die een enorme stimulerende werking hebben op de activering van je hersencellen. Kennis van deze planten is het domein van dr. V.P. Mohana Kumari. Zij gaat hier op haar kenmerkende manier over vertellen. Mohana’s presentatie is in het Engels.

  Na deze lezing weet je wat:

  • Sattvisch en energierijk eten is en hoe dit proeft.
  • Hoe je onbewust Mindwalls maakt en hoe je dit kunt voorkomen of oplossen.
  • Weet je welke kruiden onmiddellijk energie geven en zorgen voor kracht en vitaliteit.
  • Weet je welke kruiden je hersenen actief en gezond houden zodat je ziekten zoals Alzheimer voor kan zijn.
  • Accreditatie is aangevraagd bij de verschillende beroepsverenigingen.

 • angelique
  Na de presentatie is er volop tijd en ruimte voor vragen en uitleg.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

 • Rob Geerlings schreef:

  Helaas ben ik 19 november a.s. niet in de gelegenheid om te komen. Toch zal ik het op prijs stellen om alvast in het bezit te komen van het e-book Gezond worden en gezond blijven met
  Ayurveda

 • Over Europa Ayurveda Centrum

  Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

  Recente berichten

  Volg ons op Facebook

  Schrijf je in voor tips over gezondheid

  >
  Scroll naar top