Gezond en Vitaal Ouder worden met Ayurveda

Gezond en vitaal ouder worden met Ayurveda
Gezond en vitaal ouder worden

Zaterdag lezing over Gezond en Vitaal Ouder worden met Ayurveda.

In een sprankelende presentatie wordt je bijgepraat over oude en nieuwe inzichten vanuit de Ayurveda op dit thema.

Ayurvedische gezondheidskunde is gebaseerd op twee pijlers. Shodana (reinigen wat weg kan) en Rasayana (vernieuwen en verjongen). Het zijn deze eenvoudige opvattingen dat aan de basis staat van een scala aan behandelmethoden en leefstijladviezen. Op deze middag gaat onze aandacht uit naar Rasayana. Het is al een hele oude wens van mensen om middelen en manieren te vinden om gezond, vitaal en energiek te blijven. De oudste geneeswijze ter wereld, de Ayurveda, heeft dit als uitgangspunt genomen.
De volgende onderwerpen komen aan bod.

 • Leefstijladviezen waar je heel veel energie uithaalt. Natuurlijk komt voeding aan bod. Hoe maak je een goede maaltijd klaar? Dat ga ik je vertellen. Je kunt uiteraard van een aantal heerlijke gerechten proeven die wij gaan serveren. Ik raad je dan ook aan om geen lunch te gebruiken maar dat bij ons te doen.
 • [approved]Wij serveren een heerlijke Ayurvedische maaltijd met de lunch zodat je kunt proeven wat wij vertellen.[/approved]

 • Emoties en stress. Wat kunnen we daarvan leren. Hoe zorgen we dat dit niet verdrongen wordt achter “Mindwalls” muren die je maakt waardoor je jezelf in de weg zit. In deze presentatie vertellen wij je hoe het komt dat je onwillekeurig “Mindwalls” maakt en dat dit je belemmert om je te ontplooien waardoor je groei, dus verjonging, tegengaat.
 • Versterkende en geneeskrachtige kruiden die wij gebruiken om vermoeidheid en een lage energie aan te pakken. In deze presentatie laten wij je een aantal kruiden zien die ieder op hun eigen manier een toevoeging zijn om op verschillende niveaus je weerstand te verhogen. Met een hoge weerstand zorg je ervoor dat je niet ziek wordt.

  Na deze lezing weet je wat:

  • Sattvisch en energierijk eten is en hoe dit proeft.
  • Hoe je onbewust Mindwalls maakt en hoe je dit kunt voorkomen of oplossen.
  • Weet je welke kruiden onmiddellijk energie geven en zorgen voor kracht en vitaliteit.
  • Accreditatie is aangevraagd bij de verschillende beroepsverenigingen.

 • Na deze presentatie is er tijd en ruimte voor vragen en uitleg.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Over Europa Ayurveda Centrum

Wanneer jij je gezondheid in eigen hand wilt nemen ben je van harte welkom in ons centrum. Wij bieden ABC consulten, Ayurvedische behandelingen en een breed assortiment aan op maat gemaakte kruidenpreparaten en oliën.

Recente berichten

Volg ons op Facebook

Schrijf je in voor tips over gezondheid

>
Scroll naar top