Vijf redenen om Rode Pepers te eten.

05-12-2015 2 reacties

1. Rode peper bevat bijna 300 procent van je dagelijkse vitamine C inname. Naast een krachtige antioxidant is vitamine C ook nodig voor een goede opname van ijzer.

2. Rode pepers zijn een grote bron van vitamine B6 en magnesium.

3. Rode peper ondersteunt onze ogen en zorgt ervoor dat we ook in de schemering goed kunnen zien.

4. Rode pepers zitten boordevol antioxidanten.

5. Rode pepers activeren de thermogenese en dat zorgt weer voor een verhoging van de stofwisseling. Met andere woorden je kunt er dus een beetje door afvallen.

Daarnaast is rode peper ook een natuurlijke preservator. Je eten blijft dus langer goed zonder overbodige E nummers.

2 reacties

  1. Marieke 4 januari 2016 | 20:42

    Rode peper bevat bijna 300 procent van je dagelijkse vitamine C inname. Hoe moet ik dit lezen, 1 peper of 1 kilo pepers? Wat wordt hier onder de dagelijkse inname verstaan, hetgeen het voedingscentrum adviseert of de hoeveelheid die een willekeurig dier met hetzelfde gewicht als een mens aanmaakt?

    Reply

  2. Cornelis Peters 4 januari 2016 | 22:49

    Beste Marieke,
    Dat is een goede vraag, Het antwoord hierop is het volgende.
    De dagelijkse hoeveelheid vitamine C dat een volwassen mens nodig heeft zit tussen de 50 en 75 mg. Als we dit 100% noemen dat zit er in 100 gram rode peper 225 mg aan vitamine C. In sommige verse rode pepers is dit gehalte zelfs nog hoger. Er zijn waarden van 243 mg aan vitamine C gevonden.

    Reply

Plaats een reactie

Uw emailadres is veilig en wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd door *