Stages

Bekijk hier een video over stagelopen bij het Europa Ayurveda Centrum:

Ons centrum

Ons centrum is een instituut waar de Indiase natuurgeneeswijze beoefend wordt. Deze geneeswijze heet Ayurveda en dat betekent ‘de kunst of de wetenschap van het leven’. Dat is heel breed en daarom hebben wij verschillende afdelingen binnen ons centrum die ieder met een ander aspect van deze natuurgeneeswijze bezig is.

Het centrum is verdeeld in drie afdelingen:

Lichaam

Hier worden alle dingen gedaan die rechtstreeks met het lichaam te maken hebben. Dan moet je denken aan consulten, behandelingen, voedingsadviezen, yoga, etc. Degene die verantwoordelijk is voor deze afdeling is de heer Cornelis Peters.

Geest

Bij deze afdeling gebeuren allerlei dingen die met de geest te maken hebben. Dan moet je denken aan coachings, meditaties, begeleidingen, astrologische consulten. Kortom, allerlei dingen waar we elkaar kunnen bereiken door middel van gesprekken vanuit verschillende invalshoeken. Deze afdeling staat onder de verantwoording van de heer Vighnesh Peters.

Ziel

Deze afdeling houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met spiritualiteit in de breedste zin van het woord. We hebben allemaal een lichaam, en een geest maar de ziel is iets wat de meeste mensen moeilijk vinden om je hier iets bij voor te stellen. Lichaam is duidelijk, de geest is ook duidelijk anders zou je dit niet kunnen lezen. Het feit dat je dingen leert en kunt communiceren met elkaar zijn allemaal terug te voeren op de geest.

De ziel is een ander verhaal. Hoe leg je uit wat de ziel is? ‘Spirit’ komt van blazen, ademhaling. Ziel is dus een energie die door je hele lichaam stroomt. Je zou het goddelijke energie kunnen noemen. Met deze energie sta je in relatie met de hele kosmos. Deze afdeling staat onder de verantwoording van Dr. V.P. Mohana Kumari.

Ayurveda legt uit hoe je het leven op alle niveaus het beste kunt leven. Als je dan bedenkt dat Ayurveda meer dan 5000 jaar oud is en nog steeds bestaat dan moet het toch wel iets te zeggen hebben. En dat doet het ook. Ayurveda is een leer en een levensopvatting (geen geloof!). Ayurveda reikt handvaten aan om gezond te leven, zodat je niet ziek wordt. Ayurveda heeft dus heel veel informatie over voeding en beweging zodat je lichaam in goede conditie blijft. Ayurveda heeft ook allerlei methodes ontwikkeld om mensen die ziek worden te genezen. Ayurveda is het zusje van yoga en daarbij moet je denken aan je conditie maar ook aan verbindingen. Je als mens verbinden met de kosmos via de ‘prana’. Prana is ademhaling en ziedaar: zo zijn we weer terug gekomen bij de spirit. Ayurveda is dus heel belangrijk omdat het alle aspecten van het leven in zich heeft zonder dogmatisch te zijn en zonder belerend te zijn. Ayurveda komt oorspronkelijk uit India maar is eigenlijk van de hele wereld. Niemand kan het claimen, het is voor iedereen.

Iedere afdeling van ons centrum staat in directe verbinding met de Public Relation afdeling en de Multi Media afdeling voor alle informatie naar buiten toe. Denk maar aan films, CD’s, DVD’s, brochures, boeken, lezingen, symposia etc.

Wat kun je als stagière bij ons doen?

Heel veel, een paar voorbeelden:

Om het gedachtegoed van de Ayurveda zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij verschillende methoden bedacht om dit over te brengen aan de mensen. Zo hebben wij een goed geoutilleerde film- en geluidsstudio waarin wij werken aan films en cd’s waarin diverse aspecten van Ayurveda uitgelegd worden.

Wij zijn op zoek naar jonge mensen die zin hebben om een film te maken waarin Ayurveda zo gepresenteerd wordt dat het ook jongeren zal aanspreken. Speel je een muziekinstrument of kun je goed zingen, meld je dan ook aan. Vighnesh heeft ruime ervaring in het begeleiden van jonge mensen bij films zodat zij ongedwongen en natuurlijk leren acteren. Kijk maar even op zijn film website.

Heb je zin om hieraan mee te doen of wil je meer informatie hierover meld je dan bij Vighnesh. Hij is degene die verantwoordelijk is voor alle Multi Media zaken binnen ons centrum. Op dit moment zoeken wij jongeren die voor hun opleiding deze stage zouden willen doen.

Wij hebben verschillende documentaires en speelfilms waar we voortdurend mee bezig zijn. De documentaires gaan over voeding, yoga, meditatie, coachings, etc. Hiervoor zijn we op zoek naar jongeren die zich willen en kunnen presenteren.

Het zijn niet alleen films, soms maken we ook alleen foto’s die wij dan weer gebruiken in onze boeken, website of brochures. We maken ook cd’s waarin we new age muziek componeren met mantra’s. Kun je goed zingen of bespeel je een muziek instrument dan is dit erg leuk om hier aan mee te werken.

Wat verwachten we van jou en wat leer je hiervan?

Als we jou kiezen dan is het omdat we denken dat we elkaar wederzijds kunnen helpen. Jij een leuke en leerzame tijd en wij een mooie film wat jongeren gaat aanspreken.

Je leert in een korte periode onder de ervaren leiding van Vighnesh om te acteren in een documentaire of film. Presenteren en acteren leer je alleen door het te doen. Dat kan echt niet uit een boekje geleerd worden. De praktijk is hiervoor de aangewezen leermethode. Stap voor stap leren we je om presentaties te geven en te acteren. Je leert wat jou acteer eigenschappen zijn, en vervolgens kun je deze op een overtuigende wijze toepassen in een van onze projecten. Het is natuurlijk fantastisch om jezelf na dit werk terug te zien op het witte doek.

Afhankelijk van de bestemming waarvoor de films gemaakt zijn kunnen zij gebruikt worden voor:

  • onze website;
  • educatiefilm voor onze studenten;
  • voorlichtingsfilm bij lezingen en symposia;
  • documentaires op filmfestivals in binnen en buitenland;
  • DVD en/of andere dragers als verkoop en/of verhuur.

Voor de opnamen vertellen wij je waar de film voor gebruikt gaat worden.

Kun jij mooi zingen of kun je een muzikale instrument spelen? Laat dit ons weten, want ook hier hebben we verschillende projecten voor.

Word je betaald voor de projecten?

Voor de kleinere projecten, nee. Dan is kennis je betaling. Maar als je gekozen wordt voor een grote speelfilm of een documentaire, dan krijg je 35 Euro per dag.

Hoe meld ik mij aan?

Stuur ons een email met je CV met pasfoto en jouw voorkeur voor een project. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op met je. Wanneer je voor een filmproject komt maken we een afspraak voor een screentest. Dit gebeurt met een kleine video camera en een gezellig gesprek. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er een hele filmcrew bij staat! Afhankelijk van de lopende projecten krijg je meteen al te horen wanneer je mee kan doen aan een project.

Geïnteresseerd? Wees niet verlegen Schrijf of bel ons!
Je bent van harte welkom.